Hoppa till innehåll
Hyundaikortet

Hyundaikortet

maj 4, 2024

Hyundaikortet är ett kreditkort utformat för dig som har en Hyundai bil. Kortet ger dig därför särskilda förmåner och högre bonus på kostnader hos just Hyundai.

Hyundaikortet läggs ner

Hyundaikortet kommer att läggas ner från och med 28 juni 2024 och du tjänar bonus fram till 26 mars 2024. Om du har ett kort behöver du spendera dina intjänade bonuscheckar innan 27 juni vilket kan göras på till exempel tillbehör hos Hyundai bilverkstäder då checkarna annars brinner inne.

 

Sammanfattning

Kortet ger dig dubbel bonus (1,6 %) och 4 månaders räntefri delbetalning hos Hyundai och annars är bonusnivån 0,8 %. Det ingår både en kompletterande reseförsäkring om resan betalats med minst 75 % med kortet och en tanka-fel-försäkring. Det tas inte ut någon årsavgift men uttagsavgiften är relativt hög och aviseringsavgiften går inte att undvika.

Bonus

Försäkringar

Kreditvillkor

Avgifter


Recension Hyundaikortet

Vi har nedan recenserat kreditkortet för dig som äger en Hyundai bil. Läs recensionen för att ta reda på om du kommer ha nytta av kortet och dessa förmåner!

Bilder från ansökan
Hyundaikortet ansökan skärmdump

Kreditvillkor

Kreditvillkoren är en nackdel med Hyundaikortet. Till att börja med har vi en kreditgräns på 50 000 kr vilket är mycket lågt jämfört med vad andra kort har. Sedan har vi även en hög effektiv ränta på grund av att man inte kan få bort aviseringsavgiften genom att välja e-faktura. Dock är de räntefria dagarna 55 stycken vilket innebär en lång räntefri period. Krediträntan är dock endast 18,75 %, men det hjälper inte om den effektiva räntan är hög.

Exempel på effektiv ränta: kreditutnyttjande på 20 000 kr som betalats under 20 månader ger dig en effektiv ränta på 24,70 %.

Maxkredit: 50 000 kr
Kreditränta: 18,75 %
Effektiv ränta 24,70 %
Räntefri period: 55 dagar

Vad kostar Hyundaikortet?

Hyundaikortet är ett kreditkort utan årsavgift vilket är en stor fördel. Vill du ta ut kontanter med kortet är uttagsavgiften på 3 %, vilket är relativt högt och dessutom finns det en minsta avgift på 35 kr/uttag. Gör du mindre uttag med kortet kan det alltså bli mycket dyrt. Vid köp i utländsk valuta tillkommer ett valutapåslag som är 1,65 % av beloppet.

Något som sticker ut är att det inte går att få bort aviseringsavgiften på 25 kr/faktura. Vanligtvis brukar det gå att välja e-faktura vilket brukar vara gratis. Men med Hyundaikortet måste du betala den här avgiften varje månad vilket gör det mycket dyrt. 25 kr varje månad för att få fakturan innebär 300 kr i årsavgift och därmed blir det inte ett gratis kreditkort.

Årskostnad: 0 kr
Uttagsavgift: 3 % (minst 35 kr)
Valutapåslag: 1,65 %
Aviaavgift: 25 kr
Påminnelseavgift: 60 kr
Förseningsavgift: 0 kr
Övertrasseringsavgift: 145 kr

Bonus

Du samlar bonus på alla dina inköp och bonusnivån är 0,8 % på vanliga inköp och 1,6 % när du handlar hos Hyundai. Poängen omvandlas när du nått 5000 poäng till en värdecheck på 40 kr som du kan använda hos Hyundai för att betala service eller köp av tillbehör.

Kortet har alltså relativt hög bonus, speciellt om du har stora utgifter hos Hyundai. Men du måste samtidigt förbruka bonusen hos Hyundai vilket innebär att du behöver ha utgifter där för att kunna använda den. Men alla behöver ju ta bilen på service emellanåt och då kan du utnyttja bonusen och göra det hos Hyundai.

Rabatter och erbjudanden

Det ingår också erbjudanden hos vissa varumärken som byts ut då och då. Dessa är aktuella nu:

 • Upp till 20 % rabatt hos Strawberry
 • Upp till 6 % rabatt hos Booking.com
 • Upp till 20 % rabatt hos Tallink Silja
 • Minst 12 % rabatt hos Interhome

 

Drivmedelsrabatt

Du får 15 öre/liter när du tankar hos Preem och betalar med ditt Hyundaikort. Tankar du på obemannade stationer är rabatten endast 5 öre/liter.

Bonus: På alla köp
Concierge: -
Flyglounger: -
Kategori: Vardagskort

För & Nackdelar

 • Bonus på alla köp
 • Reseförsäkring ingår
 • Passar bra för dig med en Hyundai bil
 • Relativt låg maxkredit
 • Aviavgift trots e-faktura

Vilka försäkringar ingår i Hyundaikortet

Hyundaikortet ger dig först och främst en reseförsäkring vilket de flesta kreditkort gör men även en tanka-fel-försäkring.

Kompletterande reseförsäkringen

Betala minst 75 % av din resa med ditt Hyundaikort så gäller denna kompletterande reseförsäkringen. Den täcker även din sambo eller make/maka samt barn som bor hemma och är under 23 år.

Det ingår bland annat ett avbeställningsskydd men även mycket mera som du kan se nedan. Försäkringen har bra täckning och relativt höga ersättningar jämfört med liknande kreditkorts reseförsäkring.

 • Avbeställningsskydd
 • Akut tandvård
 • Ersättning vid invaliditet
 • Ersättning för dödsfall
 • Försening av transportmedel
 • Försening av bagage
 • Självriskskydd för hyrbil samt bil och hemförsäkring

 

Tanka-fel-försäkring

Om du har tankat minst 15 liter och betalat med ditt Hyundaikort inom de senaste 60 dagarna har du en tanka fel försäkring som gäller. Tankar du fel drivmedel i din bil under denna perioden så får du upp till 3000 kr i ersättning för att täcka sanering av bränsletank.


 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Prisgaranti

Vad säger kunderna om Hyundaikortet?

Det finns en hel del bra omdömen kring kortet från tidigare och nuvarande kortinnehavare. Speciellt är det personer som har höga utgifter hos Hyundai och kan tjäna dubbel bonus som är mycket nöjda med kortet. Annars finns det en del omdömen som påpekar att det finns bättre alternativ som erbjuder liknande bonusnivåer fast pengarna kan till exempel dras av på månadsfakturan. Men om du handlar mycket hos Hyundai kan du även nyttja förmåner som räntefri delbetalning och få ut mycket värde från kortet.

Krav för kortet

 • Minst 18 år
 • Fri från betalningsanmärkningar
 • Fast inkomst på minst 300 000 kr/år

Hur ansöker jag till Hyundaikortet?

Tid som behövs: 5 minuter.

Ansök så här:

 1. Ansök

  Fyll i ansökan till Hyundaikortet med önskat kreditutrymme mellan 10 000 - 50 000 kr och personliga uppgifter.

 2. Vänta

  Du borde ganska snabbt få tillbaka ett svar på om du blivit godkänd till kortet eller inte.

 3. Få svar

  Blev du godkänd så kan du koppla av och vänta på att kortet blir hemskickat till dig vilket brukar ta ca en vecka.

Räntefri delbetalning hos Hyundai

Som sagt passar kortet bra till dig som Hyundai bilägare och det är bland annat på grund av den räntefria delbetalningen. Du behöver bara handla för över 1500 kr och betala med kortet för att få den räntefria delbetalningen. Detta gäller på både köp av tillbehör till bilen eller service och den räntefria delbetalningen är på 4 månader.

Vanliga frågor

Vilka förmåner hos Hyundai ger kortet?

Du får både dubbel bonus när du handlar hos Hyundai och 4 månaders räntefri delbetalning.

Vad kostar ett extrakort?

Ett extrakort kostar 50 kr/år trots att årsavgiften är 0 kr.

Hur hög bonus ger Hyundaikortet?

På alla inköp får du minst 0,8 % bonus men på köp hos Hyundai får du dubbelt (1,6 %).

Vad kostar kortet?

Kortet är gratis och årsavgiften är därmed 0 kr.

Skriven och granskad av:

Oliver Ivanovic

Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och skribent på Kreditio. Han använder kreditkort själv flitigt och har finans och privatekonomi som intresse sedan länge. Det mesta av innehållet skrivs och granskas av Oliver dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2024-05-04

Oliver Ivanovic på LinkedIn

Populära kreditkort just nu

Strawberry Mastercard
Strawberry Mastercard
American Express Platinum Card
American Express Platinum Card
Resurs World
Resurs World

Kontaktuppgifter

Företagsnamn: DNB Bank ASA
Organisationsnummer: 984 851 006
Adress: Dronning Eufemias gate 30
Postnummer: 0191
Ort: Oslo
E-mail: [email protected]
Telefonnummer: 08 695 17 43

Öppetider

Måndag: 08:00 - 17:00
Tisdag: 08:00 - 17:00
Onsdag: 08:00 - 17:00
Torsdag: 08:00 - 17:00
Fredag: 08:00 - 17:00
Lördag: -
Söndag: -