Hoppa till innehåll

Räntefria dagar

De räntefria dagarna är de dagar du har på dig att betala tillbaka din kredit innan ränta tillkommer. Det används för kreditkort och är de dagar du har på dig att betala kreditfakturan innan ränta tas ut.

Genom att betala din kreditfaktura helt innan de räntefria dagarna tas ut så kommer du aldrig behöva betala ränta. Därför kan man se de räntefria dagarna som en extremt bra förmån och kort med många räntefria dagar är eftertraktade. Förutom räntan är det endast en aviavgift som kan tas ut om du vill ha pappersfaktura samt årsavgift. Om du väljer e-faktura brukar dock ingen avgift tas ut för fakturan.

Vanligtvis brukar de räntefria dagarna vara runt 50 st men det finns kort som har så lågt som 40 och även de med upp till 60 dagar. Till exempel har Resurs Gold 60 räntefria dagar och Bank Norwegian kreditkort endast 45 st.

Ta reda på dina räntefria dagar

Har du redan ett kreditkort så bör du veta hur många räntefria dagar det har. Detta är extremt viktigt då du måste ha koll på detta för att kunna undvika de dyra räntekostnaderna. Du bör alltid sträva efter att betala tillbaka kreditfakturan ett tag innan de räntefria dagarna tar slut. På detta sätt så har du marginalen att ändå hinna betala fakturan om något oväntat sker.

Skulle du inte veta om hur många räntefria dagar ditt kort har kan du kolla upp kortets recension på vår sida. Skulle vi inta ha recenserat kortet ännu kan du kolla upp detta via kortets egna hemsida men det kan vara lite svårare att hitta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *