Hoppa till innehåll
Kreditio.se » Byta kreditkort

Byta kreditkort

hur du byter kreditkort

Är det dags att byta till ett nytt kreditkort? Vi hjälper dig igenom hela processen från att avsluta ditt gamla och byta till ett nyare och bättre kort.

Hur avslutar jag mitt gamla kreditkort?

De allra flesta korten har en årsavgift eller någon form utav avgift efter första året. Se därför till att i så fall avsluta ditt gamla kreditkort när du skall byta till ett nytt. Det kan vara så att du inte haft en årsavgift första året men att detta tillkommer från och med andra året.

Exakt hur man gör varierar mellan olika banker men generellt sett så brukar det gå att göra via att vara inloggad på banken. Då kan man klicka in sig på sin profil och avsluta kortet. De flesta bankerna har även sin egna guide på hur du avslutar abonnemang och kort. Skulle du inte hitta rätt så går det även att ringa till banken och be de att avsluta ditt kort.

Hur byter jag kreditkort?

När du har sagt upp ditt gamla kort är det dags att ansöka om ett nytt. Vi på kreditio.se hjälper dig med allt du behöver veta för att hitta det rätta valet för dig. Se till att du kollar igenom noggrant på vår sida de alternativ som finns innan du väljer ett. Om anledningen till att du byter kort är att du anser avgifterna vara för höga bör du kolla in vår sida om det billigaste kreditkortet.

Efter du känner att du hittat rätt är det dags att ansöka och skaffa kortet. Vanligtvis är det bara att klicka sig vidare till deras hemsida via oss och skriva in lite personliga uppgifter. Sedan kommer ett svar inom några dagar på om du blivit godkänd eller inte nått upp till kraven. Om du blivit nekad kortet beror det oftast på att du har betalningsanmärkningar.

Att tänka på när du byter kreditkort

Tänk på dessa saker när du byter till ett nytt kreditkort:

  • Avsluta ditt gamla kort
  • Att välj ett kort som inte har en avgift brukar vara förmånligt
  • Leta efter ett kort med förmåner som gynnar dig och dina köpvanor
  • Se upp för höga avgifter (uttag och valutaavgift är ibland mycket höga)