Hoppa till innehåll
Kreditio.se » Humla lanserar humlakortet

Humla lanserar humlakortet

humla lanserar humlakortet

Humla Ab har precis lanserat sitt helt nya debetkort Humlakortet. Kortet lanserar i samarbete med Skandinaviska Enskilda Banken AB (SEB) och är ett vanligt debit kort utan kredit.

Vilka ligger bakom Humla?

Humla AB är ett företag inom företagsgruppen Axel Johnsson som startades upp 2020. Med målet att ekonomiskt hållbara och trygga varor till kunderna. Som sagt tas kortet fram och utfärdas tillsammans med SEB vilket är en välkänd storbank.

Kortet har tagits fram för att de anser att trots att nästan alla köp genomförs via debetkort så erbjuder de inga förmåner. Utan det är kreditkorten som erbjuder bonussystem och förmåner till sina användare. Humla vill ändra detta och har därför lanserat sitt kort utan årsavgift som ger belöningar till dig som kortinnehavare.

Vad är Humlakortet?

Eftersom kortet är såpass nytt så finns det mycket begränsat med info. Men vi vet att kortet är ett så kallat debetkort vilket innebär att du måste ha pengar laddade på ett konto för att kunna genomföra köp. Fördelarna som påpekas är först och främst att kortet är helt gratis fortfarande ger dig belöningar. Dessa belöningar kommer heller inte grundas på summan du spenderar som många anda kort ger utan på hur många köp du genomför. Antingen kan du välja ett ta ut bonusen i belöningar hos välkända butiker eller donera pengarna. Nedan kan du se en lista på butiker där du kan ta få belöningar hos:

  • Kicks
  • Åhlens
  • Pressbyrån
  • 7 Eleven
  • Matsmart

Vem kan skaffa kortet?

För tillfället har det endast släppts ett begränsat antal kort som är slut. Snart kommer dock nya kort släppas och man kan sätta upp sig på väntelistan på deras hemsida. För att ansöka om kortet behöver du vara myndig men annars krävs det inte mycket krav. Eftersom att det inte är ett kort med kredit och därmed tar banken en låg risk med kunderna.