Hoppa till innehåll
Shell Mastercard

Shell Mastercard

december 23, 2023

Shell Mastercard är ett bra kreditkort för dig som pendlar till jobb eller kör mycket av andra anledningar. Anledningen är att det är ett tankkort med en relativt hög drivmedelsrabatt hos Shell. Det ingår också bra försäkringar som en kompletterande reseförsäkring och självriskskydd vid bärgning.

Shell Mastercard sammanfattning

Sammanfattningsvis är Shell Mastercard ett bensinkort med relativt låg drivmedelsrabatt och en del höga avgifter. Något som kompenserar upp lite är dock att kortet även ger 0,5 % bonus på alla köp du genomför och har bra försäkringar. Men jämfört med Refunder Pay som har minst 1 % cashback på alla köp och 15 öre/liter tankad i drivmedelsrabatt hos Preem så framstår kortet inte som särskilt bra.

Bonus

Försäkringar

Kreditvillkor

Avgifter


Recension på Shell Mastercard

Vi har testat och granskat Shell Mastercard och samlat det du behöver veta innan du eventuellt ansöker till kortet. För att få en rättvisande bild av kortet så kollar vi på samtliga delar och har räknat med till exempel avgifter, kreditvillkor, försäkringar och förmåner i vår recension.

Bilder från ansökan
Shell Mastercard ansökan

Kreditvillkor

Kortet har en relativt normal ränta på 21,65 % och den effektiva räntan blir 27,85 % för en kredit på 10 000 kr, vilket är lite högt. Kollar vi vidare på den räntefria perioden så är den endast 30 dagar, något som är extremt lågt jämfört med snittet på 50-55 dagar. Det enda som är i linje med andra kreditkort när det kommer till kreditvillkoren är kreditgränsen på 100 000 kr.

Allt som allt så anser vi på Kreditio att kreditvillkoren är sämre än hos många andra kort. Den räntefria perioden är för kort och räntan är lite för hög.

Maxkredit: 100 000 kr
Kreditränta: 21,65 %
Effektiv ränta 27,84 %
Räntefri period: 30 dagar

Avgifter

Vi har även kollat på kortets avgifter och en fördel är att det inte har någon årsavgift. Däremot så är både uttagsavgiften på 3 % och valutapåslaget på 2 % högt. Trots att kortet har bra försäkringar för en utomlandsresa passar det på grund av dessa höga avgifter trots det inte bra som ett resekort. Avgifterna gör det nämligen dyrt att ta ut och spendera pengar utomlands, men även att göra onlineköp i en utländsk valuta eller genomföra uttag i Sverige.

Årskostnad: 0 kr
Uttagsavgift: 3 % (minst 35 kr)
Valutapåslag: 2 %
Aviaavgift: 0 kr e-faktura (35 kr papper)
Påminnelseavgift: 60 kr
Förseningsavgift: 0 kr
Övertrasseringsavgift: 50 kr

Bonus

Bonusen och rabatterna som kortet ger är den största fördelen och anledningen till att skaffa kortet. Bonussystemet är mycket enkelt och går ut på att du får 0,5 % bonus på allt du köper med kortet.

Drivmedelsrabatt

Den största anledningen till att folk skaffar kortet är dock drivmedelsrabatt på 15 öre/liter tankad på Shells bemannade stationer. Ansöker du däremot nu om kortet får du dubbel drivmedelsrabatt de första 3 månaderna.

Dock är drivmedelsrabatt på 15 öre/liter tankad på endast bemannade stationer inte så hög och bra. Det finns riktiga bonuskort som även samarbetar med tankstationer och erbjuder en minst lika bra drivmedelsrabatt, men samtidigt bättre bonussystem.

Bonus: 0,5 % på alla köp
Concierge: Nej
Flyglounger: Nej
Kategori: Vardagskort

För & Nackdelar

 • Flera försäkringar
 • 15 öre/liter tankad i rabatt
 • Ingen årsavgift
 • Hög uttagsavgift
 • Högt valutapåslag

Försäkringar med Shell Mastercard

När du skaffar Shell Mastercard ingår det flera olika försäkringar. Likt många andra kreditkort så inkluderas en kompletterande reseförsäkring, det som sticker ut är däremot tanka fel skyddet, nyckelförsäkringen och självriskskyddet vid bärgning/vägassistans. Sammanfattningsvis många och bra försäkringar, som passar utmärkt för dig som är ute mycket på vägarna. Vi tar en närmare titt på de olika försäkringarna nedan:

Kompletterande reseförsäkring

Betalar du mins 75 % av din resa med Shell Mastercard kortet aktiveras reseförsäkringen automatiskt. Då är inte endast du försäkrad utan även familjemedlemmar som är med på resan. I listan nedan ser du vilka skydd som ingår:

 • Avbeställningsskydd
 • Försening transportmedel (utresa)
 • Bagageförsening (utresa)
 • Självriskskydd för hem och bilförsäkring

 

Nyckelförsäkring

Tappar du bort nyckeln till din bil på grund av en oförväntad och plötslig händelse så är du försäkrad. Ersättningen täcker tillverkning av en ny nyckel eller byte av lås och kan som max uppgå till 2500 kr. Om själva bytet tar mer än 24 timmar så täcker försäkringen även hyrbilskostnader på upp till 1000 kr/dag och som max 10 000 kr sammanlagt.

Tanka fel skydd

Du kan få upp till 3000 kr i ersättning om du råkar tanka fel drivmedel i ditt fordon. Ersättning ges för sanering av bränsletanken och byte av bränslefilter. För att försäkringen ska gälla behöver du dock ha betalat tankningen till 100 % med dit Shell Mastercard kort.

Självriskskydd för bärgning och vägassistans

Om du har tankat över 20 liter bränsle eller 5 kg gas och betalat med Shell Mastercard kortet de senaste 60 dagarna gäller denna försäkringen. För bärgning och vägassistans kan du då få upp till 2000 kr i ersättning per skada/tillfälle.

 


 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Prisgaranti

Omdömen på Shell Mastercard

För att få en inblick kring vad tidigare och nuvarande kortinnehavare säger om kortet har vi kollat in omdömen. Tyvärr kan vi se en del dåliga omdömen och det största problemet verkar vara att kundtjänsten inte fungerar bra. Vidare nämns det även att avgifterna är höga och att kortet inte ger någon drivmedelsrabatt på obemannade stationer.

Krav för kortet

 • Över 18 år
 • En fast inkomst
 • Inga betalningsanmärkningar

Ansökan till Shell Mastercard - Följ dessa steg

Tid som behövs: 5 minuter.

Ansök så här:

 1. Hitta

  Klicka dig vidare till Shell Mastercards ansökningsformulär på deras hemsida.

 2. Ansök

  Fyll i dina personliga uppgifter och önskat kreditutrymme och färdigställ ansökan

 3. Vänta och få svar

  Vänta in svaret som oftast kommer relativt fort. Blir du godkänd får du vänta lite till innan kortet blir hemskickat till dig, ofta tar det runt en vecka.

Vanliga frågor om Shell Mastercard

Vad kostar ett extrakort till Shell Mastercard?

Det är gratis att ansöka om ett extrakort.

Är Shell Mastercard ett bra kreditkort?

Utifrån vår recension kan vi säga att Shell Mastercard inte är i närheten av de bättre kreditkorten och behöver en del förbättringar. Söker du efter ett kort med drivmedelsrabatt finns det helt enkelt många alternativ som är betydligt mer förmånliga.

Hur är kundtjänsten?

Enligt omdömen och vårt egna test så fungerar kundtjänsten inte så bra. Många uppger att det går långsamt och att servicen är dålig. Vi upplevde inte däremot att det gick långsamt när vi testade den, utan mer att personalen inte var så hjälpsam.

Skriven och granskad av:

Oliver Ivanovic

Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och skribent på kreditio. Finans och lån är stora intressen för Oliver och han har tidigare jobbat som ekonomisk rådgivare. Det mesta av innehållet skrivs och granskas av Oliver dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2023-12-23

Oliver Ivanovic på LinkedIn

Populära kreditkort just nu

Skoda Kortet VISA
Skoda Kortet
Ingo Mastercard
Ingo Mastercard
Resurs World
Resurs World

Kontaktuppgifter

Företagsnamn: Ikano Bank AB
Organisationsnummer: 51640609222
Adress: Hyllie Boulevard 27
Postnummer: 215 32
Ort: Malmö
E-mail: [email protected]
Telefonnummer: 0476 88 000

Öppetider

Måndag: 09:00 - 17:00
Tisdag: 09:00 - 17:00
Onsdag: 09:00 - 17:00
Torsdag: 09:00 - 17:00
Fredag: 09:00 - 17:00
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt