Hoppa till innehåll
Ecster kreditkort

Ecster

maj 4, 2024

Ecster kortet är ett kreditkort utan årsavgift som ger dig bonus på alla köp som du genomför. Dessutom ingår en rad olika försäkringar och andra förmåner till dig som kortinnehavare. Numera har dock Ecster slutat att acceptera nya ansökningar och kommer succesivt lägga ner kreditkortet.

Ecster har avvecklat sin verksamhet

Handelsbanken som äger Ecster har avvecklat verksamheten för kortet. Sedan 1 november så har korten helt slutat att fungera och det går därför inte längre att använda kreditkortet eller ansöka till det. Anledningen för avvecklingen var att kortet inte var lönsamt.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är Ecster kreditkortet ett kort där du får bonus på alla dina köp utan att någon årsavgift tas ut. Det sticker dock inte ut speciellt varken positivt eller negativt på något håll vilket är tråkigt. Kreditvillkoren och avgifterna är i linje med vad andra kort erbjuder och likaså de försäkringar som ingår. Fördelarna är den borttagna årsavgiften, gratis försäkringarna och bonusen som ges på alla köp.

Bonus

Försäkringar

Kreditvillkor

Avgifter


Recension på Ecster kreditkort

Vi har nu tagit oss en närmare koll på Ecsters kreditkort som erbjuder förmåner som ingen årsavgift, bonuspoäng på allt du köper och fria försäkringar. Det vi har kollat på främst är kreditvillkoren, avgifterna, bonussystemet och övriga förmåner. Men vi har även kollat på vad kunderna säger om kortet och hur kundtjänsten presterar.

Bilder från ansökan
Ecster kreditkort ansökan skärmdump

Kreditvillkor

Med Ecster kortet kan du nyttja en kredit på upp till 100 000 kr i 60 dagar helt räntefritt. Skulle du inte betala tillbaka krediten inom dessa dagar så ligger krediträntan på 16,04 %. De räntefria dagarna är längre än vanligt vilket är en klar fördel då det minskar risken att du inte hinner betala i tid. Annars ligger räntan och kreditgränsen på en normal nivå.

Maxkredit: 100 000 kr
Kreditränta: 16,04 %
Effektiv ränta 21,36 %
Räntefri period: 60 dagar

Avgifter

Kortet är utan årsavgift vilket är en mycket eftertraktad förmån hos ett kreditkort. Du behöver heller inte då känna att du måste nyttja kortet då du betalat en dyr årsavgift för det. Annars har kortet en relativt hög uttagsavgift på 3 % men inget som utmärker sig särskilt när man jämför med andra kreditkort. Valutapåslaget är 1,5 % vilket är något lägre än snittet som brukar vara 2 %. Övriga avgifter som aviavgiften på 29 kr är normala förutom påminnelseavgiften som är 0 kr.

Kortet har inte höga avgifter men inte heller jätte låga avgifter där det endast är årsavgiften som sticker ut då den är borttagen helt.

Årskostnad: 0 kr
Uttagsavgift: 3 %
Valutapåslag: 1,5 %
Aviaavgift: 29 kr
Påminnelseavgift: 0 kr
Förseningsavgift: 145 kr
Övertrasseringsavgift: 145 kr

Bonussystem Ecster

Alla köp du genomför med Ecster kortet ger dig ett bonuspoäng och därför är bonussystemet mycket simpelt att förstå. Bonuspoängen kan du sedan använda i Ecster bonusshopp där det finns alla möjliga sorters produkter och tjänster att köpa.

Bonusshop Ecster

I bonusshopen kan du köpa allt från presentkort hos välkända butiker till att ge bort pengarna i donationer till välgörenhetsorganisationer. Nedan har vi några exempel på köp du kan genomföra i bonusshoppen:

 • 100 kr presentkort hos Elgiganten – 27 000 bonuspoäng
 • 500 kr presentkort hos Elgiganten – 135 000 bonuspoäng
 • Gåva rädda barnen
 • 100 kr värdekupong hos Circle K – 29 000 bonuspoäng
 • 100 kr presentkort hos Åhlens – 27 000 bonuspoäng

 

Som du kan se är bonusnivån dock inte jätte hög utan ligger runt 0,35 %. Dock är detta en bonusnivå som ges på alla köp och inte endast på vissa särskilda köp som många andra kreditkort gör. Men jämför du detta med Refunder Pay framstår bonussystemet som mindre helt klart mindre förmånligt. Detta då Refunder ger dig minst 1 % av allt du spenderar tillbaka. Vilket är nästan 3 gånger högre än Ecsters bonus och du får samtidigt pengar tillbaka istället för bonuspoäng.

Bonus: På alla köp
Concierge: -
Flyglounger: -
Kategori: Vardagskort

För & Nackdelar

 • Ingen årsavgift
 • Bonus på alla köp
 • Kompletterande reseförsäkring ingår
 • Hög uttagsavgift
 • Bristande kundservice

Försäkringar

I Ecster kortet ingår en kompletterande reseförsäkring. Det ingår även en hole in one försäkring för dig som gillar att spela golf, vilket passar utmärkt tillsammans med den kompletterande reseförsäkringen inför golfresor.

Kompletterande reseförsäkring

Om du har betalat minst hälften av rese och boendekostnaderna med ditt Ecster kort gäller den kompletterande reseförsäkringen automatiskt. Förutom dig själv som kortinnehavare gäller även försäkringen för make/maka eller sambo samt barn under 23 år (även när de reser själva). Försäkringen innehåller en rad olika skydd och nedan har vi tagit fram de viktigaste:

 • Avbeställningsskydd
 • Läke och resekostnader
 • Ersättning vid försenat transportmedel
 • Ersättning vid bagageförsening
 • Självriskskydd

 

Vi har även sammanställt en komplett tabell över alla skydd som försäkringen omfattar för dig som vill veta mer exakt. Du kan även se ersättningsnivåer för de olika skydden per person och kort.

Skydd Högst ersättning / person Högst ersättning / kort
Avbeställningsskydd 25 000 kr 75 000 kr
Läkekostnader Vad som anses nödvändigt och skäligt Vad som anses nödvändigt och skäligt
Komma ikapp resan Vad som anses nödvändigt och skäligt Vad som anses nödvändigt och skäligt
Hemtransport Vad som anses nödvändigt och skäligt Vad som anses nödvändigt och skäligt
Ersättning vid begravning på platsen 30 000 kr Ingen gräns
Akut tandvård 5000 kr Ingen gräns
Invaliditetsgrad minst 50 % 1 000 000 kr Ingen gräns
Dödsfall 50 000 kr Ingen gräns
Transportförsening minst 4 timmar 600 kr Ingen gräns
Transportförsening minst 8 timmar 1200 kr (istället) Ingen gräns
Bagageförsening minst 6 timmar 2000 kr 6000 kr
Bagageförsening minst 24 timmar 5000 kr (extra) 15 000 kr (extra)
Självriskskydd hem/villa försäkring 10 000 kr Ingen gräns
Självriskskydd personbil försäkring 10 000 kr Ingen gräns
Självriskskydd hyrbil utomlands 10 000 kr  Ingen gräns
Outnyttjade tjänster 1500 kr  6000 kr
Ersättning och skydd – Ecster kreditkort kompletterande reseförsäkring

Hole in one försäkring

Det ingår även som sagt en hole in one försäkring vilket ger dig ersättning vid en hole in one. Enligt en gammal tradition skall man då bjuda sällskapet på Champagne och detta skall denna försäkringen täcka. Ersättningen ligger på 2000 kr per hole in one och det krävs att du har ett signerat score-kort för att få ersättning.


 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Prisgaranti

Omdöme

Ecster har mycket varierande omdömen från tidigare och nuvarande kunder. En del är mycket nöjda och anser att företaget erbjuder bra tjänster och är hjälpsamma. Medan andra har en helt annan åsikt och är mycket missnöjda. Nackdelarna med Ecster som lyfts fram tycks vara en dålig kundservice med okunnig personal. Detta är även anledningen till att de har 1,8/5 i betyg hos Trustpilot (83 omdömen).

Krav för kortet

 • Anställning
 • Minst 18 år
 • Inga betalningsanmärkningar

Ansök till Ecster kortet

Det går tyvärr inte längre att ansöka till Ecster kortet då de börjat avveckla sin verksamhet. Till en början så har de tagit bort ansökningar men har fortfarande kvar verksamheten för befintliga kortinnehavare. Dock så kommer även denna att avvecklas med tiden.

Skriven och granskad av:

Oliver Ivanovic

Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och skribent på Kreditio. Han använder kreditkort själv flitigt och har finans och privatekonomi som intresse sedan länge. Det mesta av innehållet skrivs och granskas av Oliver dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2024-05-04

Oliver Ivanovic på LinkedIn

Populära kreditkort just nu

SEB Invited
SEB Invited
Revolut Metal
Revolut Metal
Danske Bank Guld
Danske Bank Guld

Kontaktuppgifter

Företagsnamn: Ecster AB
Organisationsnummer: 5569932311
Adress: Box 2169
Postnummer: 103 14
Ort: Stockholm
E-mail: [email protected]
Telefonnummer: 08 701 46 67

Öppetider

Måndag: 09:00 - 18:00
Tisdag: 09:00 - 18:00
Onsdag: 09:00 - 18:00
Torsdag: 09:00 - 18:00
Fredag: 09:00 - 18:00
Lördag: -
Söndag: -