Hoppa till innehåll
Kreditio.se » Höja kreditgräns på kreditkort

Höja kreditgräns på kreditkort

höja kreditgräns på kreditkort

Var det länge sedan du tecknade ditt kreditkort och nu har dina utgifter ökat sedan dess? Då kanske det är dags att höja din kreditgräns för att matcha dina högre utgifter. Men hur kan man höja kreditgränsen och hur ökar man chanserna att bli beviljad en högre kreditgräns?

Vad är en kreditgräns?

Kreditgränsen även kallat kreditgräns eller kreditutrymme är det belopp som du kan nyttja som max varje månad. Antingen finns det en bestämd kreditgräns för kreditkortet eller så är den inom ett visst spann. Då får du en kreditgräns inom spannet beroende på din kreditvärdighet. Har du en god ekonomi och stabil inkomst kan du förvänta dig en kreditgräns i den högre delen av spannet och tvärtom om du har sämre ekonomi.

Hur hög är en vanlig kreditgräns?

Vi har undersökt de vanligaste kreditkorten och kollat på deras kreditgräns. Utifrån det kan vi säga att en normal kreditgräns ligger mellan 50 000 – 100 000 kr per månad. Det finns dock en del kort med 30 000 kr också men även de med flera hundra tusen.

Exempel på kort och deras kreditgräns

Hur du höjer kreditgränsen

Det finns en del olika sätt du kan göra för att höja din kreditgräns. Du kan även göra en del saker för att öka chansen till ett ökat kreditutrymme.

Fråga kortutgivaren om ökat kreditutrymme

Först bör du ta kontakt med din kortutgivare och ansöka om ett ökat kreditutrymme. Vissa kort har ansökningsformulär för just detta på deras hemsidor medan man behöver ta kontakt med andra via mejl eller telefon. Har din inkomst ökat sedan du skaffade kortet kommer du antagligen bli beviljad en högre kreditgräns.

Ansök om ett nytt kort

Blir du inte beviljad högre kreditutrymme från din nuvarande kortutgivare kan det vara dags att istället ansöka om ett nytt kort. Se i så fall till att du letar runt bland olika alternativ så att du kan hitta det bästa kreditkortet för dina behov. Välj ett nytt kort med högre kreditgräns och förmåner som gynnar dig och ansök. Glöm inte att avsluta ditt gamla kreditkort samtidigt.

Öka chansen till ökad kreditgräns

  • Öka din inkomst – ju högre inkomst du har desto högre kreditgräns blir du beviljad
  • Betala räkningar i tid – bevisar att du är pålitlig till kreditutgivaren
  • Bevisa ökad inkomst – komplettera med bevis på att du fått en ökad inkomst (om det inte syns på kreditupplysningen de gör)
  • Utnyttja inte krediten helt – tyder på att du inte har kontroll över ekonomin om du alltid uppnår maxgränsen
  • Ta inte för många krediter – då kan du anses ha ett aktivt lånebeteende och svårare att få ökad kreditutrymmen samt nya krediter