Hoppa till innehåll
Kreditio.se » 6 sätt att spara pengar som student

6 sätt att spara pengar som student

spara pengar som student

Det är välkänt att studenter kan ha det knapert då det är svårt att hinna jobba samtidigt med studierna. För att spara lite extra pengar och underlätta för dig som student kan du tänka på dessa 5 saker.

1. Använd ett förmånligt kort

Du kan spara in mycket på att använda ett förmånligt betalningskort. Ofta handlar det om ett kreditkort för studenter vilket ger dig bonusar och andra belöningar. Det är dock viktigt att du nyttjar kortet rätt då du annars kan få dyra räntekostnader vid sen betalning. Betalar du tillbaka krediten i tid dock så är det helt gratis att nyttja den.

2. Gör en budget och håll den

Genom att budgetera dina utgifter i förväg kan du se till att pengarna räcker till. Du tar även snabbt reda på vilka dina onödiga kostnader är och kan eliminera dessa.

Det behöver inte vara en detaljerad budget men se till att skapa dig en översiktlig plan. Utvärdera sedan med utfallet och fundera kring hur du kan förbättra budgeten varje månad.

3. Börja att storhandla

Se till att storhandla en gång i veckan eller så ofta som passar för dig. Detta gör det enklare för dig att undvika onödiga småköp och låter dig fokusera på de viktiga inköpen. I stunden så kan småköpen verka obefintliga men det plockar på sig över en längre period.

Ta även och handla på dig mycket utav rabatterade varor när det är kampanjer och liknande. Genom att göra detta med saker som du ändå kommer köpa varje månad kan du spara in mycket. Se dock till att det verkligen är nödvändiga produkter och köp inte endast för att det är ett bra pris.

4. Minska dina prenumerationer

De flesta har ett flertal streamingtjänster som de knappt använder. Det kan anses som småsummor med 100 – 200 kr per månad men är mycket onödiga kostnader. Se till att endast behålla de tjänster som du verkligen använder.

Det kan även vara ett gym-medlemskap som du aldrig använder längre. Men behåller för att du vill ta tag i träningen.

5. Börja med läxhjälp

Det finns massor av företag som knyter samman studenter med kunskap och yngre elever som behöver hjälp. Samtidigt går det att välja ofta om du vill ha elever på distans eller mötas i verkligheten. Läxhjälp är ett roligt jobb som kan hjälpa dig att få över lite extra pengar varje månad.

6. Skaffa inte ett husdjur

Att ha ett husdjur kanske inte verkar som något jätte dyrt men det blir det ofta. Först och främst har du månatliga kostnader som mat och underhåll men det kan även komma oväntade veterinärs kostnader.

Samtidigt vill de flesta som studenter kunna resa och njuta av studenttiden. Med ett husdjur blir man mer fast och har inte riktigt den friheten som de flesta vill ha.