Hoppa till innehåll

Skaffa kreditkort

Är det dags för dig att skaffa kreditkort? Isåfall har du kommit rätt, under denna sida går vi igenom allt du kan tänka dig behöva veta innan du skaffar ett kreditkort.

Kreditio.se har även en komplett guide kring hur du går tillväga för att skaffa kreditkortet!

Re:member Flex

Re:member Flex

Vanliga kreditkort

   Resurs Classic
  • 0 kr i årsavgift
  • Modernt val
  • Delbetala räntefritt inom 6 månader
  Årsavgift: 0 kr
  Maxkredit: 30 000 kr
  Kreditränta: 14,36 – 19,32 %
  Ansök nu

  Eller läs recensionen

  Exempel: Kredit 10 000 kr, räntefri delbet i 6 mån, 6 st delbetalningar på 1 667 kr, adm. Avg 39 kr + 97 kr uppl.avg, effektiv ränta 5,82 %. Totalbelopp 10 331 kr.
   Refunder Pay
  • Upp till 42 % cashback
  • Gratis försäkringar
  • Räntefri delbetalning
  Årsavgift: 0 kr år 1 (395 kr efter)
  Maxkredit: 50 000 kr
  Kreditränta: 17,75 %
  Ansök nu

  Eller läs recensionen

   Marginalen Gold
  • Ingen årsavgift första året
  • Upp till 25% cashbacks
  • Delbetala i egen takt
  Årsavgift: 0 kr år 1 (195 kr efter)
  Maxkredit: 100 000 kr
  Kreditränta: 16,90 %
  Ansök nu

  Eller läs recensionen

  Vid betalning av total skuld utgår ingen ränta för köp. Vid nyttjande av kredit är årsräntan 16,9%. Effektiv ränta vid 20 000 kr är 17,73% (2013-05-01). Årsavgift 195 kr (0 kr första året).
   Resurs Gold
  • Bonus på alla köp
  • Gratis reseförsäkring
  • Räntefri delbetalning inom 6 månader
  Årsavgift: 245 kr
  Maxkredit: 150 000 kr
  Kreditränta: 12,36 – 17,32 %
  Ansök nu

  Eller läs recensionen

  Exempel: Kredit 15 000 kr, räntefri delbet i 6 mån, 6 st delbetalningar på 2 500 kr, adm. Avg 39 kr + 97 kr uppl.avg, effektiv ränta 3,65 %, exkl årsavgift 245 kr. Totalbelopp 15 331 kr
   Marginalen Traveller
  • Gratis årsavgift första året
  • Passar för resande
  • Ger bonus på allt
  Årsavgift: 0 kr år 1 (395kr efter)
  Maxkredit: 150 000 kr
  Kreditränta: 16,9 %
  Ansök nu

  Eller läs recensionen

  Vid betalning av den totala skulden varje månad utgår ingen ränta för köp. Vid utnyttjande av kredit är årsräntan 16,9%. Effektiv ränta vid 20 000 kr är 18,99% (2015-09-01). Årsavgift 395:- (avgiftsfritt första året).
   Remember Flex
  • Gratis årsavgift
  • Upp till 25% reward rabatt
  • 56 dagar räntefri kredit
  Årsavgift: 0 kr
  Maxkredit: 120 000 kr
  Kreditränta: 9,74 – 24,74 %
  Ansök nu

  Eller läs recensionen

  Effektiv ränta 14,67% vid en utnyttjad kredit på 20 000 SEK

Statistik – skaffa kreditkort

Genomsnittlig ansökningstid: 3 minuter
Ansök online smidigt: Ja
Komplett guide hur du ansöker: Ja
Allt du behöver veta innan du skaffar ett kreditkort Samlat nedan
hur du skaffa ett kreditkort illustration

Tips när du skaffar kreditkort

Det finns en stor uppsjö av kreditkort på den svenska markanden vilket försvårar valet. Vi har nedan tagit fram de viktigaste aspekterna du bör tänka på när du ska skaffa kreditkort.

Undvik årsavgift

En del kreditkort har en avgift för att äga kortet i ett år. Detta är en avgift som dock enkelt kan undvikas medan du får nyttja lika bra förmåner. Försök därför hitta ett kreditkort utan årsavgift för att spara in lite pengar.

Leta efter bonus

Många tycker att bonus är en stor fördel hos ett kreditkort vilket det helt klart är. Genom en riktigt bra bonus kan du spara in pengar och tjäna på att ha kreditkortet.

Du behöver först tänka ut vilken bonus som passar dig. Det finns olika kort med antingen en generell bonus eller specifik t ex drivmedels bonus.

Se upp för hög ränta

Om du är en person som har svårt att hålla koll på dina fakturor är denna avgift viktigt. Det är den avgift som tas ut efter de räntefria dagarna och är mycket hög. Försök att hitta ett kreditkort med låg ränta som du gillar.

Övriga avgifter

Är du en person som reser eller handlar i utländsk valuta mycket är dessa viktiga.

Uttagsavgiften är avgiften vid kontantuttag och kan vara mycket hög. Valutapåslaget är avgiften som tas ut vid handel med utländsk valuta. Dessa avgifter kan tillsammans bli mycket dyra om du tar ut utländsk valuta i kontanter.


Hur skaffar man ett kreditkort?

Nedan kan du läsa Kreditios guide kring hur du skaffar ett kreditkort:

Tid som behövs: 5 minuter.

Gör så här:

 1. Leta mellan alternativ

  Första steget i att skaffa ett kreditkort är att hitta rätt kort för just dig. Med hjälp utav vår topplista och guider på sidan bör du enkelt hitta rätt kort för dig.

 2. Ansök direkt

  När du hittat rätt kort för dig så klicka du på ansök nu knappen till höger om kortet. Denna knapp kommer ta dig till kortutgivarens hemsida där du säkert och smidigt kan ansöka. Ansökningen sker genom att du skriver in personliga uppgifter, önskad kredit och sedan signerar med Bank-ID.

 3. Bli godkänd

  Efter ansökan är inskickad kommer kortutgivaren granska dina uppgifter för att se att du uppfyller de krav som finns. Om du gör detta så kommer du snart bli godkänd och få kortet hemskickat.

 4. Grattis!

  Om du blivit godkänd är det dags att börja använda kreditkortet. När du handlar med ett kreditkort lägger kortutgivaren ut pengar åt dig och sedan får du en samlad faktura med alla köp.


Varför ska man skaffa ett kreditkort?

Att skaffa ett kreditkort har många fördelar och kan underlätta på många sätt. För det första får du möjligheten att nyttja en kredit vilket innebär att du inte betalar direkt vid ett köp. Detta är en stor fördel för många som får de att skaffa ett kreditkort. För det andra så ger ett kreditkort dig attraktiva förmåner som bonus, gratis försäkringar, cashbacks och mycket mera.

 • Nyttja en kredit
 • Bonus
 • Försäkringar
 • Cashback
 • Mycket mera förmåner


Vem kan skaffa ett kreditkort?

Alla kreditkort har olika krav på personerna som ska bli godkända för kortet. Däremot finns det några generella regler som gäller nästintill alla kreditkort. På grund av kraven behöver du granskas vilket gör att det kan vara svårt att skaffa kreditkort snabbt.

 • Minst 18 år – du behöver vara minst myndig men det finns också kort som har gräns vi 20 eller 23 år.
 • Inga betalningsanmärkningar – kortutgivarna tenderar att vara mycket stänga när det kommer till detta.
 • Anställning – någon form utav anställning krävs för att bli godkänd men dock inte alltid en fast anställning.

Har du problem med att teckna kreditkort?

Precis som när du ansöker om andra slags krediter så tas en kreditprövning. Har du problem med att få ett kreditkort beror detta högst troligen på kreditprövningen. Det kan vara att de upptäcker dina betalningsanmärkningar eller låga inkomst som är problemet. Om du vill öka chanserna kan du ansöka till ett kort med lägre maxkredit eller hitta ett kreditkort utan uc.

Kan bero på:

 • Betalningsanmärkningar
 • Låg inkomst
 • För aktivt lånebeteende

Vanliga frågor

Vad krävs för att få ett kreditkort?

De flesta kreditkort har olika krav för att bl godkänd. Däremot finns det en del regler som gäller alla t ex minst 18 år, inga betalningsanmärkningar och någon form av anställning.

Borde man skaffa kreditkort?

Detta beror ju helt på dina behov och mycket andra faktorer. Men antagligen bör du göra det eftersom kreditkort har massa bra förmåner och fördelar. Genom att skaffa ett kreditkort får du bland annat bonus, cashbacks, kan utnyttja en kredit och mycket mera.

Är det svårt att få kreditkort?

Om man bortser från de krav som vi tidigare nämnt är det inte svårt. Själva processen tar runt 5 minuter och om du följer guiden ovan kommer det inte vara några problem alls.

Hur lång tid tar det att skaffa kreditkort?

Själva processen tar inte mer än 5 minuter och är mycket enkel. Sen kan du dock behöva vänta längre på att din ansökan ska granskas.


Sammanfattning

Att skaffa kreditkort kan bli en komplicerad process på grund av det stora utbudet men vi på kreditio underlättar för dig. Vi har genomfört guider på vad du ska tänka på och hur du ska gå tillväga.

Vi hoppas nu att denna artikel gjort dig något klokare och att du är redo för att skaffa kreditkort nu!

Innehållsansvarig:
Oliver Ivanovic

Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och skribent på kreditio. Finans och lån är stora intressen för Oliver och han har tidigare jobbat som ekonomisk rådgivare. Det mesta av innehållet skrivs och granskas av Oliver dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2023-02-10

Oliver Ivanovic på LinkedIn