Hoppa till innehåll
Kreditio.se » Misstag när du tecknar kreditkort

Misstag när du tecknar kreditkort

misstag när du tecknar kreditkort

Det finns mycket saker du måste hålla koll på innan du tecknar ett kreditkort. Dock kan det vara svårt för någon utan erfarenhet inom branschen att veta vad man ska kolla efter. Vi ska därför nu gå igenom vanliga misstag som begås när man tecknar kreditkort.

Letar inte bland flera alternativ

Det största misstaget du kan göra när du tecknar ett kreditkort är att ta det första du hittar. För att se till att kortet är det rätta valet för dig så behöver du jämföra det med andra. Först behöver du hitta vilken kategori som passar dig och dina utgifter. Vill du få pengar tillbaka på köpen är till exempel det ett kreditkort med cashback du är ute efter. Men sen behöver du även leta bland de olika alternativen i kategorin. Här kan det vara bra att kolla på årsavgiften, räntan och kreditgränsen men även speciella förmåner för just den kategorin.

Granska villkoren noggrant

Villkoren kan anses som långa och tråkiga att läsa igenom. Trots detta är det mycket viktigt att du läser igenom villkoren noggrant så att du vet vad du ger dig in i. Det är alltid viktigt att ha koll på villkoren vid alla avtal men lite extra när det kommer till kreditkort. Detta då du annars kan hamna med höga kreditskulder och avgifter som du inte räknat med. När det kommer till kreditkort och deras villkor är det viktigaste att kolla den effektiva räntan. Vilket är den nominella räntan adderat med avgifter som tillkommer och därmed den totala kostnaden för krediten.

Teckna inte ett kort med hög ränta

Det finns ett antal kreditkort som har riktigt hög ränta men de är inte bättre för det. Därför är det ett stort misstag att teckna ett kort som har en onödigt hög ränta. Självklart ska du nyttja ditt kreditkort väl och inte hamna med räntekostnader. Skulle du dock göra det så är det viktigt att dessa är så låga som möjligt. Se därför till att skaffa ett kreditkort med låg ränta så att du minimerar eventuella räntekostnader i framtiden. Har du gjort misstaget och tecknat ett kort med hög ränta har vi en guide kring hur du avsluta ditt kreditkort.

Teckna inte kreditkort i fel syfte

Är du en person som har en dålig ekonomi eller inte kan hålla koll på inbetalningar är kreditkort inget för dig. Det enda som det kommer skapa då är ökade skulder och en sämre ekonomi. Du bör inte heller teckna ett kreditkort i syfte om att låna pengar. Räntan på de flesta kort är runt 15-20 % och det är därför inget förmånligt sätt att under en längre period nyttja en kredit. Utan för att kunna nyttja korten förmånligt måste du betala in hela den utnyttjade krediten innan de räntefria dagarna upphör.

Du med dålig ekonomi kommer antagligen inte heller bli godkänd till ett vanligt kreditkort utan måste välja ett kreditkort utan UC. Dessa krediter har mycket hög ränta och kan snabbt bli mycket dyra. Tänk därför igenom rejält innan du tecknar ett kreditkort om du har en dålig ekonomi.