Hoppa till innehåll
Kreditio.se » 6 sätt att sänka bensinkostnaden

6 sätt att sänka bensinkostnaden

sänk din bensinkostnad

Det höga bensinpriset har stannat kvar och vi ser inga tecken på att det skall sänkas inom kort. Det finns dock en del saker som du kan implementera enkelt i vardagen för att minska dina bensinkostnader. Vi ska nu gå igenom 6 saker du kan göra för att minska dina bensinkostnader.

1. Få rabatt på tankning

Nästan alla tankkedjor har sina egna kort, vissa med och andra utan kredit. Dessa kort klassas som bensinkort och är kort utformade för att ge dig bonus på tankning. Dock är det endast på kortutgivarens tankstationer du får rabatten. Därför behöver du se till att skaffa ett kort som ger rabatt på stationerna där du ofta tankar. Det varierar även hur bra rabatt du får och hur den skiljer sig beroende på om stationen är bemannad eller inte.

2. Skaffa en bränslesnål bil

Ett annat sätt till att minska bensinkostnaderna är att minska förbrukningen. Du kan enkelt minska förbrukningen genom att byta till en mer bränslesnål bil. Vilket kan göra stor skillnad främst för dig som pendlar och kör mycket bil. Samtidigt gör du även något bra för miljön när du väljer en bil som förbrukar mindre bensin. Det passar dock inte alla att byta bil då det kan finnas leasingavtal eller liknande som hindrar dig. Fokusera då på de andra tipsen vi nämner lite extra.

3. Följ riktlinjer

Det finns en hel del saker du kan följa enligt handboken som minska bensinförbrukningen. Främst behöver du se till att däcken har rätt lufttryck så att bilen rullar lättare. Har däcken för lågt tryck i däcken så kommer det krävas att motorn jobbar hårdare och bränner mer bensin.

4. Kör bränslesnålt

Genom att bromsa och gasa hastigt och variera hastigheten du kör så förbrukar du mer bensin än nödvändigt. Gör du dock motsatsen och håller en jämn hastighet så förbrukar du tvärtom mindre bensin. Du kan även se till att planera din resa innan så att du kör den snabbaste vägen och undviker onödiga omvägar.

5. Kör inte med för mycket vikt

Det är mycket onödigt att köra runt med extra vikt i bilen om du inte skall ha med den. Har du även vikten ojämnt fördelad över bilen så krävs det ännu mer bensin. Se därför till att använda en takbox om det skulle vara nödvändigt med tung last.

6. Spara på luftkonditioneringen

Luftkonditioneringen går faktiskt på bränsle vilket innebär att du kan spara bensin genom att sluta använda den onödigt mycket. Kör du i låg hastighet kan du istället öppna ett fönster och på detta sätt få in frisk luft. Se även till att du klär dig efter vädret även om du sitter i bilen.

Det går även att spara bensin genom att sluta använda uppvärmning till sätena under vintern. Uppvärmarna går precis som luftkonditioneringen på bränsle och genom att ta på dig jackan i bilen kan du nog klara dig utan den.