Hoppa till innehåll

Revolut Premium recension

Revolut Premium är ett debetkort med en hel del förmåner och smidiga funktioner. Kortet är utgivet av Revolut Bank och är ett av deras mer exklusiva kort där det ingår försäkringar men även en del låga avgifter.

Sammanfattning

Ett debetkort från Revolut som ger dig gratis försäkringar, billig loungetillgång samt har inga uttagsavgifter eller valutapåslag. Nackdelarna är att inget bonussystem ingår och den höga årsavgiften på 924 kr. Däremot ingår en del förmåner som sällan hittas hos debetkort och låga avgifter för dig som reser ofta.

Försäkringar
80
Avgifter
80

Fördelar

  • Gratis försäkringar
  • Ingen uttagsavgift
  • Inget valutapåslag

Nackdelar

  • Hög årsavgift
  • Inget bonussystem

Ansökningskrav

Bilder från ansökan
Revolut Premium ansökan skärmdump

Kortdetaljer

Blippfunktion: Nej
Apple Pay: Nej
Google Pay: Nej
Samsung Pay: Nej
Kortkategori: Vardagskort
Bonus: Ingen bonus
Lounge Access: Ja
Concierge service: Ja

Avgifter och kortvillkor

Villkor

Kortet är utan kredit och har därför inga kreditvillkor. Vill du ha ett kort med kredit bör du kolla in de bästa kreditkorten enligt oss.

Revolut Premiums avgifter

Kortets höga avgifter är årsavgiften som ligger på 924 kr och alltså 77 kr per månad. Denna gör dock det möjligt för Revolut att erbjuda förmåner som fria försäkringar och rabatterade lounge vistelser. Utnyttjar du förmånerna tillfullo så kan förmånerna överväga årsavgiften men gör du inte det kan kortet anses som dyrt. Därför varierar det från person till person om kortet är värt att skaffa utifrån årsavgiften.

Valutapåslaget och uttagsavgiften är båda på 0 % vilket är en stor fördel med kortet. Dessa avgifter stöter du som reser mycket på ofta och kan spara in en del pengar med detta kortet därmed. Dock har uttagsavgiften på 0 % en maxgräns på 4000 kr per månad.

Maxkredit -
Räntefri period -
Kreditränta -
Effektiv ränta -
Minsta månadsbetalning
Årsavgift 924 kr
Uttagsavgift 0 % (max 4000 kr/månad)
Valutapåslag 0 %
Aviaavgift -
Påminnelseavgift -
Förseningsavgift -
Övertrasseringsavgift -

Bonus och cashback

En nackdel med kortet är att det varken finns något bonussystem eller cashback-system. Du kan dock få upp till 5 % cashback när du bokar vistelser och boenden direkt genom Revolut. Vill du ha bonus på alla dina köp bör du kolla in kreditkort med bonus istället.

Förmåner

Trots att Revolut Premium inte har någon bra bonus eller cashback har de en del intressanta samarbetspartners. De samarbetar bland annat med Headspace, NordVPN, Sleep Cycle, Tinder och Picsart som gör att du kan få premium och gold prenumerationer kostnadsfritt. Däremot beror det på vart du är bosatt exakt vilka samarbetspartners som finns.


Försäkringar som ingår

Det ingår både en kompletterande reseförsäkring samt ett köpskydd med kortet. Försäkringarna ingår helt gratis men är även något man kan förvänta sig av ett debetkort med såpass hög årsavgift.

Reseförsäkring

Denna reseförsäkringen är samma som Revolut Metal kortet har. Det ingår en del olika skydd men det saknas också en hel del viktiga skydd som till exempel avbeställningsskyddet. Försäkringen gäller från att du påbörjar en resa i norden till att du anländer hem (max 40 dagar). Precis som med Metal kortet får du också loungetillgång om flyget är mer än 1 timme försenat.

Dessa skydd ingår i reseförsäkringen:

  • Akut tandvård
  • Akutvård
  • Ersättning vid försenat flyg
  • Ersättning vid bagageförsening

 

Köpskydd

På varor köpta med kortet har du köpskydd vilket innebär att du kan få upp till 2 500 £ per år om dessa varor blir stulna eller skadade. Du kan även få upp till 1 000 £ ersättning för evenemangs-biljetter och 90 dagars ångerrätt.

Reseförsäkring: Ja
Avbeställningsskydd: Nej
Köpskydd: Ja
Prisgaranti: Nej
Allriskförsäkring: Nej
Betalskydd: Nej

Ansök och skaffa Revolut Premium

Tid som behövs: 3 minuter.

Så här gör du

  1. Registrera dig

    Först behöver du registrera dig hos Revolut för att kunna komma in och beställa kortet. Ta dig då till Revoluts hemsida där du skaffar konto och kan ladda ner appen.

  2. Beställ kortet

    När du har registrerat dig går du in med ditt konto och beställer kortet. Detta kan göras både via hemsidan och Revolut appen.

  3. Få hem kortet

    Blir du godkänd till kortet så kommer det att inom 5-7 dagar skickas hem till dig. Sedan är det bara att börja handla med kortet och njuta av förmånerna.

Vilka fördelar finns?

Kortet har en del smidiga funktioner och förmåner som underlättar vardagen för kortinnehavarna. Det kan vara särskilda avgifter på vanligt förekommande transaktioner och vi har nedan tagit med några exempel:

Fri växling av valuta

Under måndag-fredag varje vecka kan du spendera, växla och överföra över 30 valutor helt gratis. Det finns inte heller något maxbelopp här utan du kan växla hur mycket du vill gratis.

Överför pengar enkelt

Inom landet kan du göra obegränsat med gratis smidiga överföringar med Revolut Premium. Skulle du vilja skicka pengar till utlandet får du även 20 % rabatt på de avgifter som tillkommer.

Ränta på dina pengar

Du får upp till 3,90 % ränta på dina pengar med ett sparkonto hos Revolut om du har ett Revolut Premium kort. Det är ett obundet räntekonto som du kan smidigt ta ut och sätta in pengar i.

Investera genom appen

Revolut appen inkluderar även investeringar i aktier, krypto och råvaror. Investera kan dock alla med ett Revolut kort, oavsett om det är ett Revolut Standard eller Revolut Metal. Men med Revolut Premium ingår det att du får genomföra 5 courtagefria aktieköp per månad. Det kan du spara mycket pengar på om du handlar med aktier frekvent och speciellt om du köper för större summor. Däremot så tas det ut en avgift på hela 1,49 % när du köper råvaror genom Revolut, vilket är en ganska hög avgift.



Kundtjänst och kontakt

Kontaktuppgifter

Företagsnamn: Revolut LTD
Organisationsnummer: 5020819847
Adress: 7 Westferry Circus
Postnummer: E14 4HD
Ort: London
E-mail: -
Telefonnummer: -

Öppettider

Måndag: Öppet dygnet runt
Tisdag: Öppet dygnet runt
Onsdag: Öppet dygnet runt
Torsdag: Öppet dygnet runt
Fredag: Öppet dygnet runt
Lördag: Öppet dygnet runt
Söndag: Öppet dygnet runt
Skriven och granskad av:
Oliver Ivanovic
Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och innehållsansvarig på Kreditio. Oliver har över 5 års erfarenhet av att testa och recensera kreditkort. Han granskar och uppdaterar innehållet på hemsidan dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2024-05-04

Oliver Ivanovic på LinkedIn

Andra liknande kreditkort

Resurs World
Resurs World
Danske Bank Platinum
Danske Bank Platinum
American Express Blue Cashback
American Express Blue Cashback