Hoppa till innehåll

Kreditkort utan UC

Tyvärr finns inga kreditkort utan UC i Sverige 2024, men det finns lösningar för olika kreditvärdigheter och UC scores. Från debetkort och kontokrediter till snabblån som använder Creditsafe istället för UC, erbjuds alternativ som kan passa dig med varierande kredithistorik eller betalningsanmärkningar. Denna guide utforskar alla tillgängliga alternativ till kreditkort utan upplysning hos UC, anpassade efter ditt kreditbetyg och ekonomiska situation.

Uppdaterat senast: oktober 3, 2024

Finns kreditkort utan UC?

Nej, det finns inga kreditkort utan UC 2024. Alla kreditgivare för kreditkort tar ut en kreditupplysning och använder sig av kreditupplysningsföretaget UC, även kallat Upplysningscentralen. Däremot finns det kort utan UC som debetkort och förbetalda kort samt andra alternativ som snabblån och kontokrediter utan UC.

Jämför alternativ till kreditkort utan UC

Alternativ till kreditkort utan UC är kontokrediter och snabblån utan UC som använder sig av Creditsafe för kreditupplysningar.

Northmill kontokredit

Northmill fungerar primärt som ett debetkort, men erbjuder möjligheten att ansöka om en separat kontokredit kallad Revolve på mellan 1 000 – 50 000 kronor. Kreditprövningen görs utan att det syns i UC-registret, vilket passar dem som vill undvika UC-upplysningar.

Ränta: 7,90 – 25,90 %
Lånebelopp: 50 000 kr
Löptid:

  • Ingen årsavgift
  • Ingen uttagsavgift eller valutapåslag
  • Upp till 3,95 % sparränta

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun.

Brixo

Brixo är en flexibel kontokredit mellan 3.000 – 50.000 kr som kan passa bra som alternativ för ett kreditkort utan UC. Du ansöker snabbt och enkelt online och betalar endast ränta när du tar ut pengarna.

Ränta: 28,95 %
Lånebelopp: 3.000 – 50.000 kr
Löptid: 6 mån – 4 år

  • Snabbt & smidigt
  • Högt lånebelopp
  • Bra omdömen

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun.

Ferratum

Ferratum har en kontokredit mellan 1.000 – 40.000 kr som du kan ansöka till snabbt och få pengarna utbetalda direkt genom. De godkänner betalningsanmärkningar och använder Creditsafe istället för UC.

Ränta: 43,99 %
Lånebelopp: 1.000 – 40.000 kr
Löptid: 3 mån – 8 år

  • Direktutbetalning
  • Flexibel kredit
  • Utan UC

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun.

Enklare

Enklare är en låneförmedlare som jämför 39 långivare åt dig kostnadsfritt. Fördelen är att du matchas mot många olika långivare och beviljadegraden blir därför hög.

Ränta: 5,07 – 33,46 %
Lånebelopp: 5.000 – 600.000 kr
Löptid: 1 – 20 år

  • Jämför flera långivare
  • Godkänner betalningsanmärkningar
  • Hög beviljandegrad

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun.

Kort utan UC

Vill du ha ett kort kan du ansöka om debetkort, bankkort eller förbetalda kort utan UC.

Revolut Standard

Årsavgift: 0 kr
Maxkredit:
Kreditränta:
Räntefria dagar:

Fördelar
  • Ingen årsavgift
  • Ingen uttagsavgift (2000 kr/månad)
  • Inget valutapåslag
Nackdelar
  • Inga försäkringar ingår
  • Inget riktigt bonussystem

N26 Standard

Årsavgift: 0 kr
Maxkredit:
Kreditränta:
Räntefria dagar:

Fördelar
  • Ingen årsavgift
  • Inget valutapåslag
  • Ingen uttagsavgift
Nackdelar
  • Inget bonussystem
  • Ingår ej försäkringar

Lunar

Årsavgift: 0, 228, 948 eller 1788 kr
Maxkredit:
Kreditränta:
Räntefria dagar:

Fördelar
  • Gratis version finns
  • Modern app
  • Inget valutapåslag eller uttagsavgift
Nackdelar
  • Ingen bonus
  • Inga försäkringar

Räkneexempel: Lunar kort är ett debetkort och erbjuder ingen kredit.

Alternativ till kreditkort utan UC

Vad är UC?

UC, även kallat Upplysningscentralen, är Sveriges ledande kreditupplysningsföretag som används för kreditupplysningar av storbankerna. UC startades 1977 och ägdes av storbankerna Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, SEB och Swedbank, och Länsförsäkringar Bank men ägs sedan 2017 av Enento Group.

Varför ansöka om kreditkort utan UC?

Anledningen till att ansöka om ett kreditkort utan UC är oftast att du har en dålig kreditvärdighet. Vid en kreditupplysning hos UC syns alla tidigare upplysningar genom UC och därmed dina tidigare och befintliga krediter, vilket kan orsaka att din ansökan blir nekad. Genom att undvika en UC upplysning kan du också säkerställa att du inte får för många UC upplysningar och blir nekade framtida kreditansökningar.

Däremot finns det som inga kortutgivare för kreditkort som inte använder UC, utan istället endast kreditkort med lägre krav på ansökande.

Varför är för många UC upplysningar dåligt?

För många UC upplysningar är dåligt på grund av att det kan orsaka att du blir nekad krediter. Alla UC upplysningar sparas i ett register i 12 månader och det kan bli svårt att bli beviljad ett kreditkort med för många förfrågningar. För många upplysningar från UC kan också orsaka att de krediter du blir beviljade får sämre villkor som högre ränta och lägre lånebelopp.

Hur fungerar kreditbetyg hos UC?

Kreditbetyg hos UC, även känt som UC Score är ett kreditbetyg över hur din kreditvärdighet ser ut som används av banker och kreditutgivare i Sverige när de ska beviljad dig krediter. Ditt UC-score påverkar om du blir beviljad lån, hur bra villkor du får och hur höga lånebelopp du blir beviljad.

Vill du ta reda på hur högt ditt kreditbetyg är kan du kolla upp din UC-score genom MinUC tjänsten som är en tjänst från UC för att kolla sin UC score enkelt online.

I tabellen nedan kan du använda ditt UC Score för att se hur hög kreditvärdighet du har:

UC-scoreBetyg
745-999Utmärkt
635-744Mycket bra
559-634Bra
455-558Mindre bra
1-454Svag
Jämförelse över hur UC Score påverkar din kreditvärdighet

Vilka faktorer påverkar UC Score?

Faktorer som påverkar hur högt UC-score du får är:

  • Inkomst per år
  • Befintliga lån och krediter
  • Betalningsanmärkningar
  • Livssituation
  • Boendeform
  • Antal kreditupplysningar hos UC

Hur kan jag öka mitt UC Score?

  • Betala räkningar i tid
  • Minska antalet krediter och lån
  • Öka sin inkomst
  • Undvika för många kreditupplysningar under kort tid
kreditkort utan uc illustration

Vilka alternativ utan UC finns till kreditkort?

Alternativ till kreditkort utan UC är lätta kreditkort att få, debetkort samt kontokrediter och snabblån utan UC.

Kreditkort som är lätta att få

Genom att ansöka om lätta kreditkort att få med lägre krav än genomsnittet kan du bli beviljad ansökan trots att du har många UC upplysningar sedan tidigare eller dålig kreditvärdighet.

Debetkort utan UC

Ett bra alternativ för dig som vill ha ett kort utan UC är debetkort. Vid ansökan till ett debetkort behövs inte en UC kreditupplysning ske på grund av att du inte får någon kredit, utan spenderar endast dina egna pengar på ett konto som är kopplat till kortet. Däremot brukar det inte ingå förmåner som försäkringar och bonusprogram med debetkort.

Kontokredit utan UC

En kontokredit utan UC kan använda sig av Creditsafe för kreditupplysningen och då syns inte upplysningen hos UC och de kommer inte åt tidigare upplysningar gjorda av UC. Fördelen med kontokrediter utan UC är att de ger dig möjligheten till att nyttja en kredit vid behov samtidigt som kraven är lägre än för ett kreditkort. Kontokrediter och kreditkort är lika på så sätt att du endast behöver betala när du nyttjar krediten. Dock tillkommer räntan för kontokrediten direkt och inte efter några räntefria dagar.

Snabblån utan UC

Om du vill låna pengar snabbt utan UC är snabblån som använder Creditsafe och Bisnode ett bra alternativ. Till skillnad från kreditkort tillkommer dock räntan direkt när pengarna kommer in på kontot.

Finns kreditkort utan UC?

Att tänka på innan du skaffar ett kreditkort utan UC

Innan du skaffar ett kreditkort utan UC bör du se över din ekonomiska situation och kreditvärdighet. Är anledningen till att du vill undvika en UC upplysning att du har betalningsanmärkningar eller många befintliga krediter bör du inte ansöka om fler krediter. Risken med ytterligare krediter är att du hamnar med räntekostnader du inte klarar av att betala och ökande skulder på grund av utebliven betalning.

Vanliga frågor och svar

Kan man ansöka om flera kreditkort med en UC?

Nej, du kan inte ansöka om flera kreditkort med endast en UC i dagsläget. Därför är det viktigt att du noggrant jämför kreditkorten innan du ansöker och ser till att du uppfyller grundkraven, så att du ansöker om rätt kreditkort direkt.

Finns det kreditkort med Creditsafe?

Nej, det finns inga kreditkort som tar kreditupplysningen genom Creditsafe. Alla kreditkort använder sig av UC då de ges ut av storbankerna som samarbetar med UC.

Liknande kategorier av kreditkort

Innehållsansvarig:
Oliver Ivanovic

Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och innehållsansvarig på Kreditio. Oliver har över 5 års erfarenhet av att testa och recensera kreditkort. Han granskar och uppdaterar innehållet på hemsidan dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2024-10-03

Oliver Ivanovic på LinkedIn