Hoppa till innehåll

PFC kort recension

PFC kortet är ett debetkort som erbjuder enkel användning och låga avgifter. Kortet har en gratis version och fria uttag (1000 kr per månad) samt gratis valutaväxling i andra länder. Passar alltså bra till dig som reser mycket och inte vill betala onödiga avgifter.

PFC kortet har lagts ned

Nu har PFC valt att lägga ner sin verksamhet och det skedde helt från 22 november 2023. Anledningarna var att det inte var lönsamt och att det inte fanns en tillräckligt stor målgrupp. För dig som har ett PFC kort så ombeds du tar ut pengarna innan detta datum och dina tjänster kommer automatiskt att avslutas.

Sammanfattning

PFC debetkort erbjuder ett enkelt kort med ganska låga krav. Det finns 4 versioner av kortet: Freemium, Premium, Duo och Junior. Den första versionen Freemium är gratis men de andra har en månadsavgift. Fördelarna med kortet är helt klart dess låga avgifter och smidigt applikation med budgetverktyg samt att du kan kolla kortet till både Google och Apple Pay.

Avgifter
100

Fördelar

  • Finns gratis version
  • Ingen uttagsavgift
  • Inget valutapåslag

Nackdelar

  • Ingen bonus
  • Inga försäkringar

Ansökningskrav

Bilder från ansökan
PFC kort skärmdump ansökan

Kortdetaljer

Blippfunktion: Nej
Apple Pay: Nej
Google Pay: Nej
Samsung Pay: Nej
Kortkategori: Vardagskort
Bonus: Ingen bonus
Lounge Access: Ja
Concierge service: Ja

Avgifter och kortvillkor

Villkor PFC kortet

Eftersom kortet är ett debetkort så erbjuds inte möjligheten till att utnyttja en kredit. Detta medför även att fakturaavgifter och krediträntor är inget som finns med detta kort. Kortet är ett enkelt och smidigt debetkort utan massa krångel och onödiga avgifter.

Flex finansiering

Trots att det är ett debetkort finns det ett sätt att kunna nyttja en kredit på och detta är ”flex finansiering”. Detta är en kredit som däremot har en hög ränta och bör därför nyttjas sparsamt och på rätt sätt. I exemplet nedan kan du se hur mycket en kredit på 10 000 kr hade kostat dig:

Summa Ränta per dag Max ränta per månad Årlig ränta Summa av räntor
10 000 kr 5 kr 60 kr 13,84% 720 kr

Avgifter

Avgifterna är helt klart den stora fördelen med kortet och gör saknaden av bonus lite mindre. Utan årsavgift, uttagsavgift och valutapåslag tjänar många in mer pengar än de hade tjänat på högre avgifter och ett bonussystem. Detta är något som många inte tänker på men låga avgifter kan helt klart gynna dig mer än bonus med höga avgifter.

För Freemium, Duo och Junior versionerna så är det gratis uttag fram till 1000 kr/månad och på Premium 10 000 kr/månad. Efteråt tillkommer en uttagsavgift på 1,5 % vilket är lägre än genomsnittet. På alla versioner är valutapåslaget helt borttaget vilket är en mycket stor fördel. Om du vill ha ett kort utan valutapåslag som även ger dig gratis försäkringar, bonusar och mycket mera bör du kika på ett kreditkort utan valutapåslag.

Maxkredit -
Räntefri period -
Kreditränta -
Effektiv ränta -
Minsta månadsbetalning
Årsavgift 0 kr
Uttagsavgift 0% (max 1000kr per månad)
Valutapåslag 0%
Aviaavgift -
Påminnelseavgift -
Förseningsavgift -
Övertrasseringsavgift -

Räkneexempel

P.F.C. kortet är ett debetkort och erbjuder ingen kredit

Bonus och rabatter

Bonussystemet på PFC kortet är obefintligt vilket är en av de stora nackdelarna med kortet. Det finns inte heller några rabatter eller återbäring på köp med kortet.

Bjud in kompisar

Däremot finns det en funktion du kan tjäna in pengar på. Du kan bjuda in dina kompisar till att skaffa kortet och då tjäna provision som sätts in direkt på ditt konto. Samtidigt som du tjänar 50 kr får även kompisen 50 kr insatt på sitt konto. För att bjuda in dina kompisar behöver du ta reda å din personlig inbjudningslänk vilket du gör genom att klicka på inbjudan vilken i appen.


Försäkringar

PFC kortet är ett debetkort som inte erbjuder några försäkringar.

Reseförsäkring: Nej
Avbeställningsskydd: Nej
Köpskydd: Nej
Prisgaranti: Nej
Allriskförsäkring: Nej
Betalskydd: Nej

PFC budgetverkyg

En stor fördel med PFC kortet är just budgetverktygen som ingår då det ger dig en bättre överblick ring hur din ekonomi ser ut. Det är även ett perfekt verktyg för dig som vill förbättra din ekonomi och få över pengar i slutet på månaden. Budgetverktyget låter dig sätta upp bland annat en veckobudget som du sedan kan följa i appen smidigt. Du märker då snabbt om du spenderat för mycket och kan då snåla in för att hålla budgeten.

PFC autospar

Du som har det svårt för att spara eller vill underlätta kan sätta in ett automatiserat sparsystem. Då kan PFC dra 5, 10 eller 20 kr från ditt konto extra varje köp du gör för att hjälpa dig spara till dina mål.

Jämför PFC korten

Det finns 4 versioner av PFC kortet som är till för olika slags personer. Först och främst finns det en gratis version som heter PFC Freemium och sedan 3 versioner till med månadsavgifter.

Premium är en uppgraderad version av Freemium som erbjuder lite mer avancerade funktioner och mer förmåner. Det finns även en version som heter "duo" och är till för dig som vill dela kortet med en partner. Till sist finns det även ett kort som heter "junior" och det är ett bankkort för barn som ger dig som förälder kontroll över ekonomin.

PFC FreemiumPFC PremiumPFC DuoPFC Junior
Månadsavgift0 kr35 kr35 kr20 kr
ReseförsäkringNejNejNejNej
Uttagsavgiftgratis upp till 1000 kr/månad (1,5 % efter)gratis upp till 10 000 kr/månad (1,5 % efter)gratis upp till 1000 kr/månad (1,5 % efter)gratis upp till 1000 kr/månad (1,5 % efter)
Valutapåslag0 %0 %0 %0 %
Antal sparmål1 st10 st1 st1 st
Delat konto med partnerNejNejJaNej
FöräldrakontrollNejNejNejJa
Google och Apple PayJaJaJaJa
Jämförelse PFC kort

Räntefri delbetalning

Med PFC kortet kan du välja att delbetala köp inom 90 dagar räntefritt. Detta kan ske under en period på 3, 6 eller 12 månader. Till skillnad från många andra räntefria delbetalningar så tillkommer ingen uppläggningsavgift. Däremot så är det en fast månadsavgift som istället tillkommer för dig.

Nedan kan du så hur hög den fast avgiften/månad är beroende på summan av delbetalningen:

SummaFast månadsavgift
300-1000 kr10 kr
1001-2000 kr20 kr
2001-4000 kr40 kr
4001-6000 kr60 kr
6001-10 000 kr80 kr

Eftersom att det finns en månadsavgift blir inte delbetalningen helt kostnadsfri utan endast räntefri. I tabellen nedan kan du se exempel på hur hög den effektiva räntan blir beroende på olika belopp. Som du kan se i tabellen så blir den effektiva räntan mycket hög när du delbetalar mindre köp. Gör därför endast delbetalningar när du verkligen måste och ta reda på den effektiva räntan innan.

Summa12 mån6 mån3 mån
1000 kr
23,7 %

22.29 %
19.46 %
4000 kr23,7 %22.29 %19.46 %
6000 kr23,7 %22.29 %19.46 %
10 000 kr18.71%17.52 %15.32 %
Effektiv ränta PFC kort delbetalning

Hur ansöker man till PFC kortet?

Tid som behövs: 3 minuter.

Ansök så här:

  1. Börja ansökan

    Ta dig vidare till PFC kortets ansökningsformulär.

  2. Skaffa kortet

    När du är på deras hemsida så klickar du på "hämta appen" och skannar QR-koden för att ladda ner appen. När du är inloggad på appen kan du enkelt välja att beställa hem PFC kortet.

  3. Börja handla!

    När kortet är beställt tar det oftast någon dag innan det är hemskickat. Sedan är det bara att börja handla och njuta av ditt nya debetkort.

Funktioner

Att kunna använda mobilen istället för bankkortet är en mycket eftertraktad fördel en del kort har. Genom PFC kortet kan du enkelt göra detta via Apple Pay om du har en Apple telefon. För dig med Android finns även Google Pay som erbjuder samma tjänst. På endast någon minut är kortet inlagt i mobilen och efteråt behöver du inte ta med kortet längre när du ska handla.

Vanliga frågor

Är PFC kortet gratis att äga?

Det beror på vilken version av kortet du väljer. Kortet består utav 4 version där en version som heter PFC Freemium är utan årsavgift. De andra versionerna har månadsavgifter på 35 eller 20 kr.

Går det att betala med mobilen?

Ja, både Google och Apple Pay är kompatibelt med kortet. Du kan enkelt lägga in kortet på din mobil och sedan använda den vid betalning.

Vad kostar ett ersättningskort?

Det ligger på 95 kr och är en engångsavgift.

Hur högt är uttag och valutapåslaget?

PFC kortet har fritt valutapåslag och även fria uttag upp till 1000 kr per månad.


Kundtjänst och kontakt

Kontaktuppgifter

Företagsnamn: PFC Technology AB
Organisationsnummer: 5568513112
Adress: Box 55983
Postnummer: 102 16
Ort: Stockholm
E-mail: [email protected]
Telefonnummer: 08-662 96 00

Öppettider

Måndag: 09:00 - 17:00
Tisdag: 09:00 - 17:00
Onsdag: 09:00 - 17:00
Torsdag: 09:00 - 17:00
Fredag: 09:00 - 17:00
Lördag: -
Söndag: -
Skriven och granskad av:
Oliver Ivanovic
Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och innehållsansvarig på Kreditio. Oliver har över 5 års erfarenhet av att testa och recensera kreditkort. Han granskar och uppdaterar innehållet på hemsidan dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2024-09-02

Oliver Ivanovic på LinkedIn

Andra liknande kreditkort

Circle K mastercard
Circle K mastercard
N26 Metal
N26 Metal
Revolut Metal
Revolut Metal