Hoppa till innehåll
Kreditio.se » Delbetalning

Delbetalning

Delbetalning innebär att du delar upp betalningen på flera tillfällen, till exempel månadsvis eller kvartalsvis. Ofta väljer du delbetalning om du vill köpa en dyr produkt som du inte har tillräckligt med pengar till just nu. Då kan du dela upp betalningen på så sätt att du har råd med produkten ändå. Däremot tillkommer ofta en hög ränta mot att du får dela upp köpet på detta sätt vilket är en nackdel.

Delbetala fakturan för kreditkortet

När det kommer till kreditkort så innebär delbetalning att du delar upp perioden du betalar tillbaka krediten du nyttjat. Har du nyttjat en kredit på 10 000 kr en månad och väljer att dela upp den under 5 månader framöver betalar du då 2000 kr/månad istället + eventuell ränta och avgifter.

Räntefri delbetalning

Vissa kreditkort som till exempel Resurs Classic erbjuder räntefri delbetalning till sina kunder. Med Classic kortet kan du välja att delbetala räntefritt under en 6 månaders period. Dock är den effektiva räntan inte 0 % och därmed är det inte helt gratis. Detta eftersom att det tillkommer en månadsavgift istället för ränta. Det finns egentligen inga kort som erbjuder helt gratis delbetalning utan byter ut räntan mot fasta avgifter per månad. Delbetalar du ett större belopp kan denna mindre fasta avgiften dock anses som mycket liten och delbetalningen vara förmånlig.