Hoppa till innehåll
Kreditio.se » Lyxigaste flygplats loungerna

Lyxigaste flygplats loungerna

lyxigaste flygplats loungerna i världen

De flesta flygplatser har en lounge och dessa anses ofta vara ganska exklusiva. Däremot går det inte att jämföra de flesta med de lyxigaste loungerna i världen. Vi ska nu berätta lite om loungerna där lyx och bekvämlighet är en självklarhet och hur du kan få tillgång till lounge nästa gång du flyger.

Hur får man Loungetillgång?

De flesta lounger går att betala sig in på genom en engångskostnad. Vilket ofta kan vara mycket dyrt och vid de mer exklusiva loungerna går inte att göra detta. Istället är det särskilda medlemskap som krävs för att få tillgång in till lounge området. Ett sätt att få dessa medlemskap kan vara genom ett kreditkort. Dock är det endast i de mer exklusiva kreditkorten som förmåner som loungetillgång ingår. För att få skaffa dessa krävs både en bra ekonomi samtidigt som en hög årsavgift tas ut. Utnyttjar du förmånerna till fullo kan den höga årsavgiften löna sig däremot.

Ett sätt att hantera den höga årsavgiften på dessa kort kan vara att använda det som ett gemensamt kreditkort. Vilket betyder att du beställer ett extrakort och delar på kortet med en annan person. Då kan ni även dela på årsavgiften trots att ni båda får tillgång till förmånerna som lounger.

1. Etihad Airways Lounge – Abu Dhabi

En av de lyxigaste loungerna som finns är Etihad First Class Loung i Abu Dhabi. Här kan du hitta allt ifrån ett spa till personliga kockar som lagar utefter dina önskningar. Det finns även en cigarr lounge och massa andra bekvämligheter du kan njuta av innan dit flyg lyfter.

För att få tillgång till denna lounge krävs det att du antingen är en förstaklassresenär eller har guldmedlemskap hos Etihads lojalitetsprogram. Det är alltså ingen lounge vem som helst kan få tillgång till utan det krävs att du spenderar mycket pengar.

2. Cathay Pacific First Class Lounge – Hong Kong

Detta är en mycket modern lounge där designen har varit i fokus. Samtidigt finns en berömd restaurang och bar samt ett spa. Loungen ligger på Hong Kongs Internationella Flygplats och är endast öppen för förstaklassresenärer eller medlemmar i Cathay Pacific Marco Polo Club.

3. American Express Centurion Lounge – San Francisco

På San Franciscos internationella flygplats kan du hitta denna unika lounge. Här finns en välkänd vinprovning och du hittar inget liknande på någon annan flygplats lounge. Du kan även njuta av en god middag av högsta kvalité med service i världsklass.

För att få tillgång till denna lounge behöver du äga ett American Express Platinum eller Centurion kort. Båda dessa kort är bland de mest lyxigaste kreditkorten i världen.

4. Qantas First Class Lounge – Sydney

En lounge på Sydneys internationella flygplats med allt du kan tänka dig för förstaklassresenärer och medlemmar i Quantas club. För det första finns det barer, avslappningsområden och duschar. Men även en särskild del för dig som vill vara ifred och jobba eller reser med affärskollegor.