Hoppa till innehåll

Volkswagenkortet recension

Volkswagenkortet är ett kort från Volkswagen Finans med unika förmåner som passar dig som äger en Volkswagen. Du får till exempel räntefri avbetalning hos Volkswagen återförsäljare vid service och reparationer.

Kreditios omdöme

Sammanfattningsvis tycker vi Kreditio att Volkswagenkortet är ett nischat kreditkort som passar dig som ofta handlar hos Volkswagen återförsäljare. Gör du inte detta så anser vi inte att bonusen och försäkringarna gör kortet lönsamt. Då är det mer lönsamt att skaffa till exempel Resurs Gold eller något annat av de bästa kreditkorten enligt oss på Kreditio.

Bonus & förmåner
60
Försäkringar
60
Kortvillkor
60
Avgifter
80

Fördelar

  • Bonus på alla köp
  • Drivmedelsrabatt
  • Förmåner hos Volkswagen

Nackdelar

  • Låg generell bonusnivå
  • Låg räntefri period

Ansökningskrav

Bilder från ansökan
Volkswagenkortet skärmdump

Kortdetaljer

Blippfunktion: Nej
Apple Pay: Nej
Google Pay: Nej
Samsung Pay: Nej
Kortkategori: Vardagskort för Volkswagenägare
Bonus: 0,4 % på alla köp
Lounge Access: Ja
Concierge service: Ja

Avgifter och kortvillkor

Hur bra är villkoren?

Kreditvillkoren är inte Volkswagenkortets starka sida, eftersom kortet har en låg kreditgräns och en kort räntefri period.

När du ansöker om kortet får du välja mellan en kreditgräns från 5000 kr och upp till 50 000 kr som är den högsta kreditgränsen kortet har. För de flesta räcker det dock med 50 000 kr i kreditutrymme och särskilt om du har flera kort du använder.

Den räntefria perioden på endast 39 dagar är en nackdel med kortet, då kreditkort brukar ha runt 50-55 räntefria dagar. En kort räntefri period är en nackdel då det ökar risken till att du inte hinner betala kreditfakturan i tid och att därmed ränta tillkommer.

Till sist så har vi räntan på kortet och krediträntan är 20,65 %, vilket är en normal nivå. Den effektiva räntan blir 24,49 % på en utnyttjad kredit på 10 000 kr som varit en skuld under 12 månader. Det är inte en särskilt låg ränta, men de har till skillnad från andra kreditkort inte höjt sin ränta rejält på senaste.

Årsavgift, uttagsavgift och valutapåslag

Volkswagenkortet har ingen årsavgift, vilket är uppskattat av kortinnehavarna. Däremot finns det en uttagsavgift på 2 % (minst 35 kr) och ett valutapåslag på 1,5 %. Dessa avgifter är dock inte så höga jämfört med andra kort och i kombination med den kompletterande reseförsäkringen kan Volkswagenkortet användas som ett kreditkort för resor.

Maxkredit 50 000 kr
Räntefri period 39 dagar
Kreditränta 20,65 %
Effektiv ränta 24,49 %
Minsta månadsbetalning
Årsavgift 0 kr
Uttagsavgift 2 % (minst 35 kr)
Valutapåslag 1,5 %
Aviaavgift 25 kr
Påminnelseavgift 95 kr
Förseningsavgift 50 kr
Övertrasseringsavgift 0 kr

Volkswagenkortets bonussystem

Volkswagenkortet är ett bonuskort och bonussystemet ger dig 1 poäng per krona du spenderar med kortet. Bonusnivån går att räkna ut till 0,4 %, eftersom du får 100 kr när du uppnått 25 000 poäng. Det är relativt låg bonusnivå jämfört med kreditkort som Refunder Pay, som har nästan 1 % cashback på alla köp.

Drivmedelsrabatt hos Preem

Betalar du med Volkswagenkortet på en Preem bemannad tankstation får du även drivmedelsrabatt. Rabatten är 15 öre/liter du tanker, vilket är i linje med vad riktiga bensinkort erbjuder.

Övriga rabatter

På hemsidan så kan du även se vilka aktuella erbjudanden som finns just nu hos samarbetspartners. Ofta finns det en del rabatter hos biluthyrningsfirmor och hotellkedjor som du kan använda för att spara in pengar för resan. Just nu finns dessa rabatter:

  • Minst 10 % rabatt hos Europcar
  • Rabatt på laddningskabel för elbil
  • Rabatt på takbox från Packline
  • Kampanj på barnstol

 


Reseförsäkringen

Den enda försäkringen som ingår kostnadsfritt med Volkswagenkortet är en kompletterande reseförsäkring, vilket alltid ingår i ett kreditkort.

Den kompletterande reseförsäkringen ger extra skydd utöver din vanliga reseförsäkring i hemförsäkringen, då det är en kompletterande försäkring. Skydden som ingår är:

  • Ersättning för försenat bagage
  • Försenad transport
  • Avbeställningsskydd
  • Självriskskydd för hem och bilförsäkring

 

Reseförsäkring: Ja
Avbeställningsskydd: Ja
Köpskydd: Nej
Prisgaranti: Nej
Allriskförsäkring: Nej
Betalskydd: Nej

Räntefri avbetalning hos Volkswagen

Hos Volkswagen återförsäljare kan du delbetala i upp till 12 månader helt räntefritt. Perfekt om du har en Volkswagen och behöver ta bilen på service, göra reparationer eller köpa trasiga tillbehör, men inte betala hela summan direkt.

Ansök och Skaffa Volkswagenkortet nu

Tid som behövs: 5 minuter.

Gör detta

  1. Hitta rätt

    Klicka dig vidare till Volkswagenkortets ansökningsformulär och fyll in dina personliga uppgifter för att skicka in ansökan.

  2. Bli godkänd

    Snart får du tillbaka ett svar på din ansökan kring om du blivit godkänd eller inte.

  3. Betala och få förmåner

    Blir du godkänd kan du gå vidare till att börja använda kortet och samtidigt nyttja förmånerna som ingår.

Vanliga frågor

Är Volkswagenkortet ett bra kreditkort?

Generellt sett så kan vi säga att Volkswagenkortet inte är ett av de bästa alternativen när det kommer till kreditkort. Men det kan vara ett bra kreditkort för dig om du ofta handlar hos Volkswagen återförsäljare.

Vilka unika förmåner har Volkswagenkortet?

Den specifika förmånen som Volkswagenkortet har är att du får räntefri avbetalning hos Volkswagen återförsäljare. Något som gör det enklare att betala för service eller reparationer som du inte förväntat dig.

Är Volkswagenkortet endast för Volkswagenägare?

Ja, det skulle vi säga. Det då många av förmånerna är förknippade med ägandet av en Volkswagen och att det därmed inte är värt för dig utan en Volkswagen bil. Har du en annan bil finns det andra specifika kreditkort som kan passa dig och flera andra bilmärken har också egna kreditkort.


Kundtjänst och kontakt

Kontaktuppgifter

Företagsnamn: Volkswagen Finans Sverige AB
Organisationsnummer: 556258-8904
Adress: Hantverksvägen 9
Postnummer: 151 65
Ort: Södertälje
E-mail: -
Telefonnummer: 0855386800

Öppettider

Måndag: 08:00 - 19:00
Tisdag: 08:00 - 19:00
Onsdag: 08:00 - 19:00
Torsdag: 08:00 - 19:00
Fredag: 08:00 - 19:00
Lördag: -
Söndag: -
Skriven och granskad av:
Oliver Ivanovic
Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och innehållsansvarig på Kreditio. Oliver har över 5 års erfarenhet av att testa och recensera kreditkort. Han granskar och uppdaterar innehållet på hemsidan dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2024-09-02

Oliver Ivanovic på LinkedIn

Andra liknande kreditkort

Nordea Premium
Nordea Premium
N26 You
N26 You
Ecster kreditkort
Ecster