Hoppa till innehåll
Kreditio.se » Vilka kreditkort passar för shopping

Vilka kreditkort passar för shopping

Kreditkort för shopping

Är du en person som gillar att shoppa finns det specifika kreditkort som gynnar dig mest. Vi har tagit reda på vilka dessa är och vad du som ofta handlar bör leta efter i ett kreditkort.

Vad är ett shoppingkort?

Precis som det låter är ett shoppingkort ett kreditkort som är till för att användas för shopping. Ofta inkluderar detta att kortet först och främst ger bra bonus, cashback eller rabatter och erbjudanden. Därför räknas ofta kreditkort som ger bonus med bland shoppingkorten.

Men du ska inte endast få tillbaka pengar när du använder ett shoppingkort. Vidare är det viktigt med kostnadsfria försäkringar, en lång räntefri period och en hög kreditgräns.

Vilka försäkringar är viktiga?

Det finns vissa försäkringar som kan skapa mycket värde för dig som gillar att handla ofta. Beroende på vilka produkter du handlar och vart skiljer det sig dock lite men dessa försäkringar är bra att leta efter:

  • Allriskförsäkring – ger ersättning för skadade, borttappade eller stulna produkter du köpt med kortet.
  • Prisgaranti – du får mellanskillnaden i ersättning om du hittar en vara du köpt efteråt till ett billigare pris.
  • Kompletterande reseförsäkring – gillar du att shoppa utomlands och unna dig resor är en reseförsäkring viktig. Här ingår extra skydd på resan som till exempel ersättning för förseningar, avbeställningsskydd och vid missat anslutningsflyg.
  • Extra garanti – förlänger garantin på produkterna du har köpt med kortet. Oftast finns det dock ett visst antal år som garantin max kan gälla.

Räntefria dagar är viktiga

När du shoppar så vill du ha många dagar på dig innan du behöver betala krediten. Som tur är har de flesta kreditkorten mellan hela 50-60 räntefria dagar och vissa till och med fler.

Den största fördelen med att ha en lång räntefri period är att du hinner betala krediten även om du har ont om pengar. Med en kortare kredit skulle du kunna få problem med detta och då tillkommer ränta efter perioden går ut. Räntan på ett kreditkort är mycket hög, vilket snabbt gör det dyrt för dig.

Räntefri delbetalning kan spara pengar

Med en kreditkort för shopping kan du även slippa shoppa på delbetalning hos återförsäljaren. Istället kan du använda räntefri delbetalning genom ditt kreditkort eller betala inom den långa räntefria perioden.

Viktigt att notera är däremot att den räntefria delbetalningen aldrig är helt gratis. Istället kan det tillkomma en månadsavgift eller uppläggningsavgift för att kompensera för räntan.

Leta efter en hög kreditgräns

Om du letar efter ett kreditkort som är till för shopping så shoppar du troligen mycket och ofta. Då är det essentiellt att du har ett kort med en hög kreditgräns, vilket styr hur mycket pengar du kan spendera varje månad.

Vanligtvis brukar gränsen gå runt 50 000 kr på de flesta kreditkorten, men det finns kort med upp till 200 000 kr i kreditgräns och även de med miljoner. Ta först reda på hur mycket du brukar shoppa för varje månad och skaffa ett kort som ger dig lite extra utrymme, men inte alltför mycket.

Få pengar tillbaka med ett shoppingkort

Som vi nämnde ovan så är det vanligt med att få tillbaka pengar när du handlar med ett shoppingkort. Detta kan ske genom olika förmåner och de vanligaste är bonussystem eller cashback.

Bonussystemen ger oftast mest poäng tillbaka men poängen kan endast spenderas på vissa ställen. Därför gäller det att kortet samarbetar med butiker du brukar handla på för att det ska löna sig.

Cashback ger dig istället pengar tillbaka antingen på kontot eller avdrag på kreditfakturan. Detta passar bäst för de flesta då det innebär att du får spendera pengarna på vad du önskar.

3 bästa shoppingkorten

Vi har tagit fram de tre bästa shoppingkorten för att vägleda dig. Fördelarna med de olika korten framgår även så att du enklare ska välja kortet som passar dig bäst.

Remember Flex

Det populäraste shoppingkortet är utan tvekan Remember Flex kortet. Anledningen är att det ger dig upp till 25 % bonus/rabatt på flera hundratals webbutiker. Något som passar utmärkt för dig som gillar att handla på nätet.

Nackdelen är att kortet inte ger någon bonus eller cashback utanför dessa butiker. Några andra fördelar är att det inte har någon årsavgift, en låg individuell ränta och 56 räntefria dagar.

Försäkringen som ingår kostnadsfritt är en kompletterande reseförsäkring, som är mycket bra. Men det ingår inga andra försäkringar, vilket är en nackdel.

Marginalen Gold

Ett kort med en hög cashback på upp till 25 % genom handlasmart.se som liknar Remember Flex mycket. Beroende på om du handlar ofta i butikerna som ingår kan detta kortet spara mycket pengar åt dig.

Första året är årsavgiften gratis men efteråt är det 195 kr som gäller. Bra för dig som gillar att handla mycket är att kreditgränsen är hela 100 000 kr.

Försäkringar som ingår och passar för ett shoppingkort är en kompletterande reseförsäkring och en allriskförsäkring för varorna du köper med kortet. Du kan läsa mer om försäkringarna i vår recension på Marginalen Gold.

Refunder Pay

Vill du få så mycket pengar tillbaka på shoppingen som möjligt är det Refunder Pay du ska skaffa. Kortet ger dig minst 1 % cashback på samtliga köp men upp till 42 % av pengarna du spenderar tillbaka genom Refunder. Refunder är en tjänst med rabatter på diverse olika webbutiker och troligen finns några av dina favoritbutiker med. För att få en uppfattning av vilka butiker som finns med kan du kolla in vår recension på Refunder Pay.

Det ingår också bra försäkringar för shoppandet som till exempel en kompletterande reseförsäkring. Men även en oturs-försäkring för stulna eller skadade varor inom 60 dagar från inköp.