Hoppa till innehåll
Kreditio.se » Spara pengar i vardagen

Spara pengar i vardagen

spara pengar i vardagen

Med en ökande och ihållande inflation får hushållen större utgifter. Detta är något som de flesta inte väntat sig och kommer lite som en chock. För att göra det lite enklare för er att ha råd med kommande räkningar går vi nedan igenom hur du sparar pengar i vardagen:

Budgetera dina köp

För att pengarna ska hålla hela månaderna framöver kan det vara att göra en budget. Detta är viktigast att göra när det kommer till matinköp. Här kan du göra en lista utifrån vad du behöver köpa när du är hemma och sedan hålla dig till det som står på listan. Annars blir det lätt att butiken lockar dig till impulsköp som du egentligen inte har någon vidare nytta av.

Samla dina lån

Om du har en del olika konsumtionslån med hög ränta är detta ett måste. Genom att samla dina lån kan du minska räntan och därmed månadskostnaden. Så ta dig tid att kolla igenom de lån du har och se till att samla de.

Skaffa ett bättre kreditkort

Antagligen har du redan ett kreditkort som du använder regelbundet. Det finns mycket kreditkort på marknaden och antagligen är ditt kort inte ett av de bästa. Därför bör du jämföra kreditkort och hitta ett med de lägsta kostnaderna. Viktigt här om du vill spara pengar i vardagen är att kolla efter ett gratis kreditkort. Trots att dessa kort är helt gratis att äga brukar de fortfarande erbjuda riktigt bra förmåner.

Köp inte alltid det billigaste

När man börjar tänka på att spara pengar kanske man förknippar det med att köpa det billigaste alternativet. Detta är sant ibland men absolut inte alltid. Det kan vara billigare på lång sikt att investera i varor av hög kvalitet som därmed också håller längre. Så jämför innan du köper något om det kanske är mer värt att ta något dyrare men bättre.

Ät ute mindre

Att äta ute är dyrt och även att fika och mindre köp ute. Se till att försöka minimera antalet gånger du äter ute så sparar du snabbt in en del pengar. Det gäller även antal gånger du tar en kaffe på vägen till jobbet.

Håll koll på erbjudanden

Genom att kika lite snabbt igenom vilka erbjudanden som gäller kan du tjäna in en del pengar. Detta gäller främst när du gör lite större inköp men kan även appliceras på mindre vardagsköp. Ett bra tips är att hålla koll på matkedjornas veckotidning med erbjudanden och planera veckoinköpen efter det.

Minimera abonnemang

De flesta har ett antal abonnemang med streamingtjänster. Oftast var det någon speciell film eller serier som fick dig att gå med och nu har du inte gått ur. Se över dina abonnemang och ta reda på vilka som du verkligen använder så att det blir värt och säg upp resten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *