Hoppa till innehåll
Kreditio.se » Kreditkort utan BankID

Kreditkort utan BankID

kreditkort utan bank id

BankID har blivit standard för att verifiera sin identitet vid ansökan om olika krediter. Men det är inte det enda sättet för att ansöka om ett kreditkort utan det finns fler alternativ. I denna artikel går vi igenom hur du ansöker till ett kreditkort utan BankID.

Ansök via blankett

Det går nästan alltid att skaffa ett kreditkort utan BankID genom att ansöka via en blankett. Blanketterna går att hitta hos kortutgivarens hemsida men är ofta inte så synliga. Pappersarbetet är mycket jobb för kortutgivaren och därav så vill de helst endast ta emot digitala ansökningar.

Om du inte hittar blanketten på hemsidan så rekommenderar vi att du tar kontakt med kortutgivaren och ber om en ansökningsblankett. Då brukar det inte vara några problem och blanketten blir hemskickad till dig snart.

Ansökningsprocessen med en blankett är lite mer klurig än en digital ansökan. Du behöver först få blanketten skickad till dig på posten, för att sen fylla i den. Sen behövs även din identitet styrkas genom att du till exempel skickar in en bild på en identitetshandling.

Besök kortutgivaren personligt

Innan BankID och digitala lösningar fanns var det vanligt att man vid ett fysiskt möte skrev på ett kreditkort. Då behövde man verifiera identiteten med någon form av identitetshandling och skrev på avtalet för kortet. Detta går i praktiken att fortfarande göra idag, men det förekommer ytterst sällan.

Använd bankdosa

Ett annat alternativ är att signera avtalet med din bankdosa genom att vara inloggad på internetbanken. Detta är dock endast ett alternativ som fungerar hos de större bankerna. Mindre banker och nischbanker inom kreditkort ger tyvärr inte ut några bankdosor vilket gör att detta alternativet försvinner.

Fördelar med kreditkort utan BankID

I listan nedan har vi samlat fördelar med att skaffa kreditkort utan BankID:

  • Du behöver inget BankID om du inte har det för tillfället.
  • Det kan vara svårt att ansöka via BankID om du inte är tekniskt kunnig och till exempel lite äldre. Då kan det kännas tryggare att ansöka via till exempel en blankett som gjorts tidigare.

Nackdelar med kreditkort utan BankID

Läs om nackdelarna med att ansöka om ett kreditkort utan att använda BankID nedan:

  • Det är inte möjligt hos alla kortutgivare att välja ansökan utan BankID. Detta kan göra att du tvingas välja bort ett av de bästa kreditkorten mot ett sämre.
  • Processen är krånglig, du behöver troligen skicka en blankett fram och tillbaka och engagera dig en hel del för att få det att fungera.
  • På grund av att processen är komplicerad tar det lång tid, det kommer som minst ta runt en vecka för ansökan att skickas in.