Hoppa till innehåll
Kreditio.se » Kreditkort med flygbonus

Kreditkort med flygbonus

Flyger du ofta så är ett kreditkort med flygbonus nästan ett måste. Du tjänar in pengar på dina resor och kan klättra i lojalitetsprogram som ger dig olika förmåner. Vi tar nu reda på vilka kort som finns och om det passar dig.

Hur är ett kreditkort med flygbonus?

Precis som det låter är det ett kreditkort som ger dig bonus på flygresor. Oftast ges de ut av flygbolagen själva i samarbete med en vanlig bank.

Ibland samlar du även bonuspoäng på övriga köp du genomför, men bonusnivån är alltid högst på flygresor. Du kan dock inte boka vilken flygresa som helst och få bonus, utan det behöver vara hos ett visst flygbolag.

Bonuspoängen är kopplade till ett bonussystem som oftast har en egen onlinebutik där du kan handla för poäng. Vanligtvis brukar det gå att lösa in poängen mot produkter eller tjänster hos samarbetspartners.

Välj rätt kreditkort med flygbonus

Det viktigaste när du väljer kreditkort med flygbonus är vilket flygbolag som kortet är kopplat till. Du tjänar nämligen de största bonusarna på att flyga och betala resan med kortet. Därför behöver det vara med ett flygbolag som du brukar resa med eller kan tänka dig att resa med.

Se till att flygbolaget reser till dina önskade destinationer och passar din prisklass. Till exempel har SAS en del bra kreditkort med flygbonusar, men oftast dyrare biljetter än andra flygbolag, vilket gör att korten inte passar alla.

Kolla även alltid in bonusbutiken där du kan spendera bonuspoängen innan du skaffar kortet. För att du ska få ut värde av poängen behöver det finnas produkter eller tjänster som du brukar använda. Då sparar du pengar genom att du slipper köpa de med dina pengar när du använda poängen istället.

Till sist så är flygbonusens nivå troligen det viktigaste när du jämför kreditkort med flygbonus. Du vill självklart att kortet ska samla så mycket bonus som möjligt.

Avgifter och villkor

Precis som när du jämför alla kreditkort behöver du också ta hänsyn till faktorer som avgifter och villkor. Se till att inga avgifter är skyhöga och att villkoren är schyssta.

Exempel på kort med flygbonus

I listan nedan så har vi samlat exempel på kreditkort som har flygbonus:

Bank Norwegian är ett populärt val

Det allra populäraste kortet med flygbonus enligt våra besökare är Bank Norwegian Kreditkort. Vi anser också att det är ett av de bästa kreditkorten generellt sett.

Fördelarna är många och flygbonusen är en av de största fördelarna med en bonus på 4 % på lågprisbiljetter och 10 % på Norwegian flexbiljetter. Utöver detta så är kortet utan årsavgift och har en övrig bonus på 0,5 % som gäller på alla köp.