Hoppa till innehåll
Kreditio.se » Höjda matpriser

Höjda matpriser

höjda matpriser

Med dagens inflationsnivåer rusar matvarornas priser i livsmedelsbutikerna. Tillsammans med skyhöga elräkningar blir det höga kostnader för hushållen framöver. I denna artikeln går vi igenom hur du kan göra för att dämpa de höga matpriserna.

Jämför varor

När du står där i matbutiken kan det vara lätt att alltid välja samma produkt som du brukar. Det bör du däremot inte göra utan ta dig tiden att jämföra pris och kvalitet mellan utbudet. Har du tur hittar du en motsvarighet som är betydligt billigare. Eftersom produkterna är olika stora behöver du självklart kolla på t ex kilopriset.

Skaffa ett bättre kort

Ett matkort även kallat kreditkort för mat är precis som det låter ett kreditkort som är utformat för matinköp. Korten ges ut av matkedjorna själva och de populärast är från Coop och ICA. Det speciella med dessa kort är att de ger en rejält bra bonus när du handlar hos respektive kedja. För att detta ska vara effektivt är det förutsatt att du handlar på en och samma kedja där bonusen finns.

Eftersom ett matkort är ett kreditkort får du även andra förmåner på köpet. För det första får du självklart nyttja en kredit vilket är något många uppskattar. Utöver det kan du få övrig bonus, cashback, fria försäkringar och mycket annat förmånligt.

Med ett riktigt bra matkort som Coops kort kan du få upp till runt 4 % hos Coop, gratis försäkringar, en låg kreditränta, möjligheten att nyttja en kredit och mycket mera.

Leta efter rabatter

Nästan alla matkedjor ger ut veckoblad med rabatter och kampanjer. Är du uppmärksam här och håller koll på vad som rabatteras ut här kan du spara in mycket pengar. En effektiv strategi här kan vara att vänta tills de rabatterar en vara du använder mycket och sen köpa på dig en stor volym. Om du sedan fryser ner en del kan du alltid handla varan på rabatt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *