Hoppa till innehåll
Kreditio.se » Kreditkort med Google Pay

Kreditkort med Google Pay

kreditkort med google pay

Vi flyttar alltmer ifrån kontanter och blir en mer och mer digitaliserad värld. Kreditkort med Google Pay är en del av denna moderniseringen och det har förändrat hur vi genomför transaktioner. Men hur fungerar egentligen Google Pay och vilka kreditkort har stöd för det? Detta tar vi reda på nu!

Kreditkort med stöd för Google Pay

I listan nedan har vi samlat kreditkort som har stöd för Google Pay.

Vilka kreditkort har Google Pay?

Kreditkorten som stödjer Google Pay har vi samlat ovan i en lista. Det är nämligen inte alla kreditkort som du kan betala med Google via, utan det krävs att kortutgivaren stödjer det.

Numera stödjer nästan alla banker och kortutgivare Google Pay, eftersom det är mycket populärt att betala med mobilen.

Vad är Google Pay?

Google Pay kallas ibland för G Pay och är en digital plånbok för android användare som du kan lägga till kreditkort och andra debetkort i. Det är heller inte alla android mobiler som kan använda Google Pay utan det krävs att den är kompatibel med NFC (Near Field Communication). Men har du en relativt ny mobil eller smartwatch så kommer den troligen vara detta.

När du har lagt in ditt kort i Google Pay plånboken så kan du sedan betala via mobilen och behöver inte ha kortet närvarande. Istället använder du mobilens lösenord som kod för att låsa upp korten och kan blippa köpen.

Hur skaffar du Google Pay?

Det är enkelt att skaffa Google Pay och börja betala via mobilen. För att underlätta ytterligare så har vi sammanställt en steg för steg guide för dig nedan. Se först till att din enhet är kompatibel med G Pay innan du följer guiden.

  • Gå in på Google Pay appen och klicka på ”lägg till kort”
  • Lägg till kortet antingen manuellt eller via scanning med kameran
  • Verifiera kortet med en sms-kod eller samtal till banken

Fördelar med Google Pay

Den största fördelen med att använda Google Pay för att genomföra köp är komforten. Du behöver inte bära runt på dina kort och kan snabbt med ett klick betala med mobilen, som de flesta alltid har på sig.

Det är alltså både effektivare och snabbare än att betala med ett fysiskt kort. Men utöver detta så kan det hjälpa dig hålla koll på dina köp bättre. I appen samlas nämligen dina köp och du får enkelt en överblick kring vart dina pengar försvinner.

Säkra betalningar

En annan fördel är att Google Pay betalningar är mycket säkra. När du genomför en betalning med Google Pay så får säljaren nämligen inte dina kortuppgifter. Istället skickas en krypterad token för varje transaktion, vilket eliminerar risken till att dina kortuppgifter stjäls.

Nackdelar med Google Pay

Det blir som sagt alltmer populärt att betala med mobilen och många glömmer bort en klar nackdel. Du kan nämligen inte betala med Google Pay i alla butiker, eftersom det krävs att du kan blippa kortet på kortterminalen. I Sverige så har dock de allra flesta en nyare kortterminal som tillåter detta men utomlands kan du stöta på mer problem.

En annan nackdel är säkerheten och då menar vi inte själva transaktionen som är säker. Utan att någon kan få tag på din mobil och genom endast ditt lösenord genomföra obehöriga köp.

Debetkort har också Google Pay

Vill du inte nyttja en kredit kan du även lägga till ett vanligt debetkort i Google Pay och betala med det. Detta är ett bra alternativ till dig som har en sämre ekonomi med betalningsanmärkningar eller ingen fast inkomst, vilket gör att ett kreditkort inte är ett alternativ för dig.

I listan nedan har vi samlat exempel på debetkort som stödjer Google Pay:

  • PFC korten
  • Rocker kortet
  • Lunar