Hoppa till innehåll
Kreditio.se » Betala räkningar med kreditkort

Betala räkningar med kreditkort

betala räkning med kreditkort

Att betala fakturor med ett kreditkort är något som blivit alltmer populärare med tiden. Alla har ju sina fakturor så det är något som även alla kan implementera. Under denna artikel ska vi gå igenom hur och varför du ska betala dina räkningar med ett kreditkort.

Varför bör du betala räkningarna med ett kreditkort?

Så varför ska man välja ett kreditkort när man betalar sina räkningar? Jo om du väljer ett kort med återbäring kan du tjäna in pengar på detta.

Genom att använda ett kreditkort med cashback kan du samtidigt som du betalar dina räkningar få cashback alltså återbäring. Vanligtvis ligger dessa cashbacks på runt 0,5 – 2 % och om man tänker att du har räkningar på runt 200 000 kr per år. Så hade du kunnat tjäna in mellan 1000 – 4000 kr per år.

Samtidigt kan du använda de räntefria dagarna och nyttja en gratis kredit på dina fakturor. Vanligtvis brukar det vara runt 50 – 60 dagar du har på dig räntefritt och det kan gör att du slipper ta en kredit med hög ränta.

Genom att betala fakturor med ett kreditkort får du även en bättre blick över din ekonomi. I slutet av den räntefria perioden när du skall betala av krediten ser du alla fakturor och håller enkelt koll på dina utgifter.

Hur betalar jag räkningar med ett kreditkort?

Vanligtvis är detta en funktion som kreditkort inte erbjuder men genom Betalo kan du enkelt genomföra det ändå. Detta är då en app där du enkelt kan lägga in ditt kort för att betala räkningar med ett kreditkort. Däremot är det en avgift på runt 1,9 % som tas ut vid dessa transaktioner vilket gör att bonusen inte ofta täcker den. Så bonusen blir ofta i slutändan ingen fördel för att använda kreditkortet vid betalning av fakturor. Men den fördel som kvarstår är faktumet att du kan betala fakturorna med en kredit.

Gör så här

  • Skaffa och logga in på betalo appen
  • Lägg till ditt kort
  • Skriv in fakturan
  • Genomför betalningen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *