Hoppa till innehåll
Kreditio.se » Att tänka på när du reser utomlands

Att tänka på när du reser utomlands

att tänka på när du reser utomlands

Alltid är det något man glömmer när man ska resa iväg. Därför går vi i denna artikeln igenom de viktigaste sakerna att tänka på inför resan.

Se över försäkringarna

De flesta har en vanlig reseförsäkring som ingår i hemförsäkringen. Denna täcker ofta sjukhuskostnader och liknande utomlands. Se över hur omfattande försäkringen är och ta reda på om det är något som saknas. Genom en kompletterande reseförsäkring kan du få extra skydd vid resan. Vanliga skydd som ingår i den kompletterande försäkringen är avbeställningsskydd och ersättningar för förseningar. Genom att välja det bästa kreditkortet eller ett utav de kan du få en gratis kompletterande reseförsäkring. Men det går även att teckna mot en kostnad enskilt.

Sänk dina avgifter

När du är utomlands är valutapåslaget och uttagsavgiften relevanta avgifter. De flesta korten har mycket höga avgifter vid dessa processer och det kan snabbt bli onödigt dyrt. Genom att byta betalningsmedel till ett kort som saknar eller har lägre avgifter kan du spara en hel del.

Vaccinera dig?

Beroende på vart du skall åka kan det vara bra att ha vaccination mot smittsamma sjukdomar. Processen med vaccination och doser kan ta lång tid så se till att du kollar över detta i god tid.

Budgetera väl

Det kan snabbt rinna iväg lite extra pengar när man är utomlands och unnar sig. Men se till att du har tillräckligt med pengar för vistelsen och även oförutsedda extra kostnader. Utöver att du spenderar lite extra på nöjen kan det uppkomma oväntade kostnader. Då är det bra att ha extra pengar sparade för just detta så att du kommer hem säkert och tryggt.

Giltigt pass?

Passet är för många inget man använder så ofta och därmed kollar inte de flesta på giltighetsdatumet. Se till att kolla att ditt pass gäller ända från resans start till slut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *