Hoppa till innehåll

Shell Mastercard recension

Shell Mastercard är ett bra kreditkort för dig som pendlar till jobb eller kör mycket av andra anledningar. Anledningen är att det är ett tankkort med en relativt hög drivmedelsrabatt hos Shell. Det ingår också bra försäkringar som en kompletterande reseförsäkring och självriskskydd vid bärgning.

Shell Mastercard sammanfattning

Sammanfattningsvis är Shell Mastercard ett bensinkort med relativt låg drivmedelsrabatt och en del höga avgifter. Något som kompenserar upp lite är dock att kortet även ger 0,25 % bonus på alla köp du genomför och har bra försäkringar. Men jämfört med Refunder Pay som har minst 1 % cashback på alla köp och 15 öre/liter tankad i drivmedelsrabatt hos Preem så framstår kortet inte som särskilt bra.

Bonus & förmåner
70
Försäkringar
80
Kortvillkor
50
Avgifter
50

Fördelar

  • Flera försäkringar
  • 15 öre/liter tankad i rabatt
  • Ingen årsavgift

Nackdelar

  • Hög uttagsavgift
  • Högt valutapåslag

Ansökningskrav

Bilder från ansökan
Shell Mastercard ansökan

Kortdetaljer

Blippfunktion: Nej
Apple Pay: Nej
Google Pay: Nej
Samsung Pay: Nej
Kortkategori: Vardagskort
Bonus: 0,25 % på alla köp
Lounge Access: Ja
Concierge service: Ja

Avgifter och kortvillkor

Villkor och ränta

Kortet har en relativt normal ränta på 21,65 % och den effektiva räntan blir 27,85 % för en kredit på 10 000 kr, vilket är lite högt. Kollar vi vidare på den räntefria perioden så är den endast 30 dagar, något som är extremt lågt jämfört med snittet på 50-55 dagar. Det enda som är i linje med andra kreditkort när det kommer till kreditvillkoren är kreditgränsen på 100 000 kr.

Allt som allt så anser vi på Kreditio att kreditvillkoren är sämre än hos många andra kort. Den räntefria perioden är för kort och räntan är lite för hög.

Vad kostar kortet?

Vi har även kollat på kortets avgifter och en fördel är att det inte har någon årsavgift. Däremot så är både uttagsavgiften på 3 % och valutapåslaget på 2 % högt. Trots att kortet har bra försäkringar för en utomlandsresa passar det på grund av dessa höga avgifter trots det inte bra som ett resekort. Avgifterna gör det nämligen dyrt att ta ut och spendera pengar utomlands, men även att göra onlineköp i en utländsk valuta eller genomföra uttag i Sverige.

Maxkredit 100 000 kr
Räntefri period 30 dagar
Kreditränta 21,65 %
Effektiv ränta 27,84 %
Minsta månadsbetalning
Årsavgift 0 kr
Uttagsavgift 3 % (minst 35 kr)
Valutapåslag 2 %
Aviaavgift 0 kr e-faktura (35 kr papper)
Påminnelseavgift 60 kr
Förseningsavgift 0 kr
Övertrasseringsavgift 50 kr

Räkneexempel

Effektiv årsränta på 27,84% och totalt återbetalningsbelopp på 11 389 kr vid en skuld på 10 000 kr delbetalad i 12 månader

Bonus

Bonusen och rabatterna som kortet ger är den största fördelen och anledningen till att skaffa kortet. Bonussystemet är mycket enkelt och går ut på att du får 0,25 % bonus på allt du köper med kortet.

Drivmedelsrabatt

Den största anledningen till att folk skaffar kortet är dock drivmedelsrabatt på 15 öre/liter tankad på Shells bemannade stationer. Ansöker du däremot nu om kortet får du dubbel drivmedelsrabatt de första 3 månaderna, det vill säga 30 öre/liter.

Dock är drivmedelsrabatt på 15 öre/liter tankad på endast bemannade stationer inte så hög och bra. Det finns riktiga bonuskort som även samarbetar med tankstationer och erbjuder en minst lika bra drivmedelsrabatt, men samtidigt bättre bonussystem.


Ingår det några försäkringar?

När du skaffar Shell Mastercard ingår det flera olika försäkringar. Likt många andra kreditkort så inkluderas en kompletterande reseförsäkring, det som sticker ut är däremot tanka fel skyddet, nyckelförsäkringen och självriskskyddet vid bärgning/vägassistans. Sammanfattningsvis många och bra försäkringar, som passar utmärkt för dig som är ute mycket på vägarna. Vi tar en närmare titt på de olika försäkringarna nedan:

Kompletterande reseförsäkring

Betalar du mins 75 % av din resa med Shell Mastercard kortet aktiveras reseförsäkringen automatiskt. Då är inte endast du försäkrad utan även familjemedlemmar som är med på resan. I listan nedan ser du vilka skydd som ingår:

  • Avbeställningsskydd
  • Försening transportmedel (utresa)
  • Bagageförsening (utresa)
  • Självriskskydd för hem och bilförsäkring

 

Nyckelförsäkring

Tappar du bort nyckeln till din bil på grund av en oförväntad och plötslig händelse så är du försäkrad. Ersättningen täcker tillverkning av en ny nyckel eller byte av lås och kan som max uppgå till 2500 kr. Om själva bytet tar mer än 24 timmar så täcker försäkringen även hyrbilskostnader på upp till 1000 kr/dag och som max 10 000 kr sammanlagt.

Tanka fel skydd

Du kan få upp till 3000 kr i ersättning om du råkar tanka fel drivmedel i ditt fordon. Ersättning ges för sanering av bränsletanken och byte av bränslefilter. För att försäkringen ska gälla behöver du dock ha betalat tankningen till 100 % med dit Shell Mastercard kort.

Självriskskydd för bärgning och vägassistans

Om du har tankat över 20 liter bränsle eller 5 kg gas och betalat med Shell Mastercard kortet de senaste 60 dagarna gäller denna försäkringen. För bärgning och vägassistans kan du då få upp till 2000 kr i ersättning per skada/tillfälle.

 

Reseförsäkring: Ja
Avbeställningsskydd: Ja
Köpskydd: Nej
Prisgaranti: Nej
Allriskförsäkring: Nej
Betalskydd: Nej

Ansökan till Shell Mastercard - Följ dessa steg

Tid som behövs: 5 minuter.

Ansök så här:

  1. Hitta

    Klicka dig vidare till Shell Mastercards ansökningsformulär på deras hemsida.

  2. Ansök

    Fyll i dina personliga uppgifter och önskat kreditutrymme och färdigställ ansökan

  3. Vänta och få svar

    Vänta in svaret som oftast kommer relativt fort. Blir du godkänd får du vänta lite till innan kortet blir hemskickat till dig, ofta tar det runt en vecka.

Vanliga frågor om Shell Mastercard

Vad kostar ett extrakort till Shell Mastercard?

Det är gratis att ansöka om ett extrakort.

Är Shell Mastercard ett bra kreditkort?

Utifrån vår recension kan vi säga att Shell Mastercard inte är i närheten av de bättre kreditkorten och behöver en del förbättringar. Söker du efter ett kort med drivmedelsrabatt finns det helt enkelt många alternativ som är betydligt mer förmånliga.

Hur är kundtjänsten?

Enligt omdömen och vårt egna test så fungerar kundtjänsten inte så bra. Många uppger att det går långsamt och att servicen är dålig. Vi upplevde inte däremot att det gick långsamt när vi testade den, utan mer att personalen inte var så hjälpsam.


Kundtjänst och kontakt

Kontaktuppgifter

Företagsnamn: Ikano Bank AB
Organisationsnummer: 51640609222
Adress: Hyllie Boulevard 27
Postnummer: 215 32
Ort: Malmö
E-mail: [email protected]
Telefonnummer: 0476 88 000

Öppettider

Måndag: 09:00 - 17:00
Tisdag: 09:00 - 17:00
Onsdag: 09:00 - 17:00
Torsdag: 09:00 - 17:00
Fredag: 09:00 - 17:00
Lördag: Stängt
Söndag: Stängt
Skriven och granskad av:
Oliver Ivanovic
Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och innehållsansvarig på Kreditio. Oliver har över 5 års erfarenhet av att testa och recensera kreditkort. Han granskar och uppdaterar innehållet på hemsidan dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2024-09-02

Oliver Ivanovic på LinkedIn

Andra liknande kreditkort

SJ Prio Mastercard
SJ Prio Mastercard
PFC kort
PFC kort
N26 Standard
N26 Standard