Hoppa till innehåll

American Express Green Card recension

American Express Green Card är ett kreditkort utan årsavgift från American Express. Kortet är ett av många kort från kortutgivaren men sticker ut genom att det inte tas ut någon årsavgift. Samtidigt är förmåner som bonuspoäng på alla köp och gratis reseförsäkring fortfarande kvar.

Sammanfattning av kortet

Kreditkortet från Amex som är utan årsavgift och är ett grundläggande kreditkort med det allra viktigaste. Däremot har den inte lyxen som du kan hitta hos till exempel American Express Gold Card, men där är också årsavgiften hög. Sammanfattningsvis ett bra alternativ utan årsavgift som ger bonuspoäng på alla köp och gratis reseförsäkring. Dock är uttagsavgift mycket hög och det finns en inaktivitetsavgift på 200 kr om du inte använder kortet på 12 månader.

Bonus & förmåner
80
Försäkringar
80
Kortvillkor
80
Avgifter
80

Fördelar

  • Ingen årsavgift
  • Bonus på alla köp
  • Reseförsäkring ingår

Nackdelar

  • Inaktivitetsavgift
  • Hög uttagsavgift

Ansökningskrav

Bilder från ansökan
American Express Green Card ansökan skärmdump

Kortdetaljer

Blippfunktion: Nej
Apple Pay: Nej
Google Pay: Nej
Samsung Pay: Nej
Kortkategori: Vardagskort
Bonus: På alla köp
Lounge Access: Ja
Concierge service: Ja

Avgifter och kortvillkor

Hur är kreditvillkoren?

Med American Express Green Card har du chansen att få en hög kreditgräns på hela 1 500 000 kr. Kortet har ett kreditutrymme mellan 10 000 – 1 500 000 kr och har du en mycket god ekonomi kan du bli beviljad en kreditgräns i det högre spannet. Vilket gör att kortet passar bra till dig som spenderar mycket pengar och vill kunna nyttja en stor kredit.

Efter 55 räntefria dagar tillkommer en kreditränta på 17,99 % vilket är normal ränta för ett kreditkort. Skulle du nyttja en kredit på 80 000 kr under 12 månader hamnar den effektiva räntan på 20,50 % vilket är något lägre än snittet.

Sammanfattat bra kreditvillkor med möjligheten till mycket hög kreditgräns men kortet passar även dig som spenderar mindre pengar.

Avgifter

Den borttagna årsavgiften är en stor fördel med kortet och får det att sticka ut bland de andra American Express korten. Dessa är känd för lyx och höga årsavgiften därmed också men detta kortet är ett alternativ för dig som vill slippa årsavgiften. Därför passar det extra bra till dig som inte spenderar så mycket pengar då årsavgiften är viktigare för dig.

Uttagsavgiften är som med alla American Express kort mycket hög (4 % med en minsta avgift på 25 kr/uttag). Valutapåslaget är dock i linje med vad andra kreditkort erbjuder. Men kortet är helt klart ett dyrt alternativ för dig som tar ut mycket kontanter genom att du kanske reser mycket utomlands. Du skulle dock kunna komplettera och använda ett kort som Bank Norwegian kreditkort på resor för att undvika dessa höga avgifter.

Det finns även en inaktivitetsavgift på 200 kr för dig som inte använder kortet under en 12 månaders period. Det är en unik avgift som inte brukar finnas hos de flesta kreditkorten men använder du inte kortet kan du säga upp det och slippa avgiften enkelt. Men glömmer du säga upp kortet kan det vara en seg avgift.

Maxkredit 1 500 000 kr
Räntefri period 55 dagar
Kreditränta 17,99 %
Effektiv ränta 20,50% (kreditutnyttjande: 80 000 kr)
Minsta månadsbetalning
Årsavgift 0 kr
Uttagsavgift 4 % (min 25 kr/uttag)
Valutapåslag 2 %
Aviaavgift 45 kr (0 kr e-faktura)
Påminnelseavgift 60 kr
Förseningsavgift 0 kr
Övertrasseringsavgift 0 kr

Samla bonus med American Express Green Card

Ett mycket enkelt bonussystem där du får poäng på allt du handlar och samlar så kallade Amex poäng. Poängen kan du sedan använda för att betala vad som helst. Spenderar du mycket pengar kan du samla på dig 100 000 poäng på ett år och får då en extra bonus på 75 000 poäng. Du tjänar poäng på allt förutom kontantuttag eller köp/växling av valutor.

Bjud in vänner

Du kan även bjuda in vänner till att skaffa kortet och tjäna poäng. Blir en vän godkänd till kortet via dig får du 50 000 Amex poäng helt gratis in på kontot. Perfekt om du själv är nöjd med kortet och vill rekommendera det till vännerna.

Samla mer bonus med extrakort kostnadsfritt

Det ingår ett kostnadsfritt extrakort som du kan ge bort till en vän och på detta sättet också tjäna poäng på den personens köp. Kom dock ihåg att du är betalningsansvarig för både dina och vännens köp med kortet.


Det ingår två stycken försäkringar

I kortet ingår det två stycken skydd varav ett är den kompletterande reseförsäkringen och den andra är ett skydd mot kortbedrägerier. Med tanke på att kortet inte har någon årsavgift är detta helt okej försäkringar.

Kompletterande reseförsäkring ingår

När du betalar minst 50 % av resans boende och transportkostnader med kortet ingår en kompletterande reseförsäkring. Denna försäkringen finns till för att komplettera reseförsäkringen i din hemförsäkring och erbjuder extra skydd. Försäkringen gäller på resor upp till 45 dagar och täcker dig samt sambo eller make/maka och hemmavarande barn under 23 år.

Skydden som försäkringen ger dig är få och det saknas mycket viktiga skydd som avbeställningsskydd, självriskskydd och mera. Dessa skydd ingår i försäkringen:

  • Ersättning vid försenat transportmedel
  • Bagageförsening – ersättning
  • Ersättning för läkevårdskostnader

 

Här nedan har vi även sammanställt en tabell med ersättningsnivåerna på de olika skydden:

Skydd Högst ersättning/person Högst ersättning/kort
Ersättning för försenat transportmedel över 4 timmar 1000 kr
Ersättning för bagageförsening 6 timmar 1500 kr
Ersättning för bagageförsening 48 timmar Ytterligare 2500 kr
Läkevårdskostnader – ersättning Upp till 100 000 kr Upp till 100 000 kr
Ersättning American Express Green Card reseförsäkring

Skydd mot kortbedrägerier

Du får även ett extra skydd mot kortbedrägerier när du handlar med ditt Green Card, både i butik och online. Ett skydd som gör att du kan hålla lugnet även om du skulle blivit utsatt för kortbedrägerier. Dock brukar kreditkort redan ha mycket säkerhet i transaktionerna och det mesta ansvaret ligger redan på kortutgivaren.

Reseförsäkring: Ja
Avbeställningsskydd: Nej
Köpskydd: Nej
Prisgaranti: Nej
Allriskförsäkring: Nej
Betalskydd: Nej

Ansök till American Express Green Card

Tid som behövs: 3 minuter.

Gör detta:

  1. Hitta rätt

    Ta dig vidare till American Express Green Cards ansökningsformulär. Där skriver du in personliga uppgifter och hur stor kreditutrymme du önskar att få. Signera sedan med Bank-ID och då har du ansökt.

  2. Granskas

    Sedan kommer American Express granska dig och kolla om du uppfyller de krav som kortet har. Gör du detta så blir du godkänd till kortet och annars blir du nekad kortet.

  3. Få hem kortet

    Uppfyllde du kraven och blev godkänd så kommer kortet att skickas hem till dig inom en vecka. Efteråt är det bara att aktivera kortet och börja handla med det.

Fler fördelar

Kortet erbjuder också en del övriga förmåner förknippat med nöje. Om du är en person som gillar att hitta på saker som till exempel konserter kommer dessa förmåner passa dig.

Förtur till evenemangsbiljetter

Kortet ger dig tillgång till appen Amex Experiences. Där får du tillgång till förköps biljetter till utvalda konserter och evenemang och kan säkra din och dina vänners platser innan alla andra. På särskilda evenemang kan de även reservera platser åt dig vid ordinarie biljettsläpp.

Gå före kön på Avicii Arena

Du och ditt sällskap får gå före kön när ni går på ett evenemang på Avicii Arena. Ni får alltså fast-track och kan välja ingång 4 och 5 vilket gör att ni kommer förbi de långa köerna.

Vanliga frågor

Vilka försäkringar ingår med Amex Green Card?

Det ingår en kompletterande reseförsäkring när du betalar minst 50 % av resan med kortet och sedan ett skydd mot kortbedrägerier.

Vad innebär inaktivitetsavgiften?

Detta är en avgift för dig som är inaktiv med kortet och alltså inte använder det på under ett år. Då får du en avgift på 200 kr skickad till dig.

Vad är skillnaden mellan de andra American Express korten?

Den största skillnaden är att Green Card inte har någon årsavgift. Därav så saknas även de lyxiga förmånerna som de övriga korten från American Express erbjuder.


Kundtjänst och kontakt

Kontaktuppgifter

Företagsnamn: American Express Europe
Organisationsnummer: 5164113911
Adress: Tegeluddsvägen 21
Postnummer: 115 41
Ort: Stockholm
E-mail: Går att chatta på hemsidan
Telefonnummer: 0771295600

Öppettider

Måndag: 08:00 - 17:00
Tisdag: 08:00 - 17:00
Onsdag: 08:00 - 17:00
Torsdag: 08:00 - 17:00
Fredag: 08:00 - 17:00
Lördag: -
Söndag: -
Skriven och granskad av:
Oliver Ivanovic
Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och innehållsansvarig på Kreditio. Oliver har över 5 års erfarenhet av att testa och recensera kreditkort. Han granskar och uppdaterar innehållet på hemsidan dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2024-09-02

Oliver Ivanovic på LinkedIn

Andra liknande kreditkort

Shell Mastercard
Shell Mastercard
Marginalen Traveller
Marginalen Traveller
American Express Centurion
American Express Centurion