Hoppa till innehåll

Marginalen Traveller recension

Marginalen Traveller är ett kreditkort designat för reseentusiaster.

Om Marginalen Traveller

Marginalen Traveller är ett resekreditkort som har ett attraktivt bonussystem med 1 bonuspoäng per 7 kronor du spenderar. Kortet sticker ut från andra resekort genom den omfattande reseförsäkringen som har ovanligt höga ersättningar och extraskydd som avbeställningsskydd.

Bonus & förmåner
100
Försäkringar
100
Kortvillkor
80
Avgifter
60
Vårt omdöme
4 / 5

Fördelar

  • Fri årsavgift första tre månaderna
  • Bonus på alla köp
  • Omfattande reseförsäkring

Nackdelar

  • Månadsavgift på 33 kr
  • Hög uttagsavgift

Ansökningskrav

Ålderskrav: 20 år
Inkomstkrav: 120 000 kr
Bilder från ansökan
Marginalen Traveller ansökan skärmdump

Kortdetaljer

Kortutgivare Marginalen Bank Bankaktiebolag
Blippfunktion: Ja
Apple Pay: Ja
Google Pay: Ja
Samsung Pay: Ja
Kortkategori: Kreditkort för resor
Bonus: 1 % på alla köp
Lounge Access: Nej
Concierge service: Nej

Avgifter och kortvillkor

Nedan går vi in närmare på kreditgräns, räntefria dagar, räntan och avgifterna för Marginalen Traveller kortet.

Kreditgräns och räntefria dagar

Marginalen Traveller har en generös kreditgräns på upp till 150 000 kr, vilket är betydligt högre än många andra kreditkort på marknaden. Däremot krävs det att du har en hög kreditvärdighet för att bli beviljad en högre kreditgräns. Möjligheten till en högre kreditgräns ger kortanvändarna som blir godkända det en stor flexibilitet i sina utgifter. Behöver de genomföra ett stort inköp eller en resa kommer inte kreditkortet sätta stopp för det.

Kortet har upp till 50 räntefria dagar och beroende på när köpet genomförs under fakturaperioden så varierar den räntefria perioden. Därför bör du genomföra större inköp som du vill ha längre kredittid på under de första dagarna på månaden. Den räntefria perioden på upp till 50 dagar är normal sett till andra kreditkort.

Ränta

Krediträntan på 16,90% är relativt konkurrenskraftig i dagens marknad, särskilt med tanke på att många andra kortutgivare har höjt sina räntor medan Marginalen har bibehållit samma räntesats. Den effektiva räntan på 18,99% (baserat på 20 000 kr i utnyttjad kredit) inkluderar årsavgiften och är lägre än snittet på effektiva räntor på kreditkort som är mellan 20-25 %.

Avgifter

Marginalen Traveller kreditkortet har en årsavgift på 396 kr som faktureras månadsvis 33 kr åt gången. De första tre månaderna som ny kund är dock kortet kostnadsfritt så att du kan testa på kortet under en period och bestämma huruvida det är lönsamt att betala avgiften för kortet. Det är en något hög årsavgift, men den går att motivera genom till exempel den omfattande reseförsäkringen som ingår.

Avgifter utomlands

Ska du resa utomlands bör du se upp för kortets uttagsavgift på 3 % (minst 35 kr) och speciellt om du reser till ett land som använder mycket kontanter. Däremot är valutapåslaget på 1,65 % lägre än snittet, vilket gör kortet lämpligt för utomlandsresor till modernare länder där du kan använda kortet istället för kontanter.

Maxkredit 150 000 kr
Räntefri period 50 dagar
Kreditränta 16,90 %
Effektiv ränta 18,99% (20 000 kr i utnyttjad kredit)
Minsta månadsbetalning 1/24 av skulden
Årsavgift 396 kr (gratis första tre månaderna)
Uttagsavgift 3 %, minst 35 kr
Valutapåslag 1,65 %
Aviaavgift 25 kr (0kr e-faktura)
Påminnelseavgift 60 kr
Förseningsavgift 95 kr
Övertrasseringsavgift 75 kr

Kortvillkor

Räkneexempel

Vid betalning av den totala skulden varje månad utgår ingen ränta för köp. Vid utnyttjande av kredit är årsräntan 16,9%. Effektiv ränta vid 20 000 kr är 18,99% (2015-09-01). Årsavgift 395:- (avgiftsfritt första året).

Marginalen Traveller

Förmåner

Marginalen Traveller har ett bonussystem som gör att du tjänar 1 bonuspoäng för varje 7 kronor du spenderar med kortet. De enda köp som inte är bonusgrundade är kontantuttag, fakturabetalning och valutaväxling.

Bonuspoängen kan spenderas i Marginalens Poängportal där de kan bytas in mot resor, upplevelser och produkter. Du kan till exempel med 14 000 poäng få ett presentkort på LiveIt som är värt 1000 kr. Det innebär att på varje spenderad krona får du runt 0,7 % bonus. Du hittar fler exempel på köp i poängportalen nedan:

  • Res till Gotland – 35 000 poäng
  • Res till Reykjavik – 60 000 poäng
  • Res till Maderia – 75 000 poäng

 

Cashback genom Handla Smart

Utöver den vanliga bonusen kan du ansluta ditt Marginalen Traveller kort till Handla Smart och nyttja det som ett cashback kreditkort med upp till 25 % cashback i flera hundratals webbutiker. När du handlar genom Handla Smart gäller både cashbacken och den bonus du får med kreditkortet. Nedan är några exempel på butiker som är med i handlasmart och hur mycket cashback de ger:

  • Lindex – 6 % cashback
  • Bubbleroom – 9 % cashback
  • Kitchentime – 9 % cashback
  • Cervera – 7 % cashback
  • Parfym.se – 7 % cashback
  • C More – 7 % cashback

 

Hur mycket cashback kan man få med Traveller kortet?

Vi har räknat på lite exempel för att du ska få en överblick kring hur mycket cashback man kan tjäna in. I exemplen nedan räknar vi på 10 % cashback i snitt då det känns mer rimligt än att räkna på den högsta möjliga cashback (25%).

Spendera / månad Cashback / månad Cashback / år
2500 kr 250 kr 3000 kr
5000 kr 500 kr 6000 kr
10 000 kr 1000 kr 12 000 kr
Hur mycket cashback du kan tjäna genom handla-smart

Det kan snabbt bli mycket pengar om man väljer att handla via handla-smart. Därför är det viktigt att hålla koll på vilka butiker som finns och försöka använda dessa så mycket du kan. Ofta kan du byta ut en butik som du brukar handla på nu till en av de butikerna som är med och spara in en del pengar.


Försäkringar

Det ingår tre försäkringar, en reseförsäkring, ett avbeställningsskydd och en Hole-in-one försäkring och sedan går det att lägga till fler försäkringar mot en kostnad.

Reseförsäkring

Reseförsäkringen som ingår med Marginalen Traveller kortet är en av kortets största reseförmåner i och med att det är en mycket omfattande kompletterande reseförsäkring. Försäkringen utfärdas av försäkringsgivaren Europeiska ERV och gäller när minst 75 % av resan betalats med ditt Marginalen Traveller kort. Den täcker både dig och din familj och kan även gälla upp till 3 medresenärer som du betalt resan för med kortet.

Reseförsäkringen omfattar:

  • Avbeställningsskydd
  • Ersättning vid försenat bagage
  • Gäller även 3 medresenärer om du betalar resan med ditt Traveller kort
  • Ersättning för biljetter vid flygbolags konkurser
  • Ersättning vid försenad transport
  • Ersättning vid missat anslutningsskydd

 

Nedan hittar du ersättningsnivåer för reseförsäkringen:

Skydd Högst ersättning / person Högst ersättning / kort
Avbeställningsskydd 30 000 kr 90 000 kr
Resestartsskydd 2000 kr 6000 kr
Missat anslutningsflyg 10 000 kr 20 000 kr
Transportförsening mer än 4 timmar 600 kr 2500 kr
Transportförsening mer än 8 timmar 1200 kr mer 4000 kr mer
Transportförsening mer än 24 timmar 3000 kr mer 6000 kr mer
Bagageförsening minst 4 timmar 1500 kr 3000 kr
Bagageförsening minst 24 timmar 3000 kr mer 6000 kr mer
Självriskskydd hem/villa försäkring  10 000 kr
Självriskskydd personbil försäkring 10 000 kr
Självriskskydd reseförsäkringen i hemförsäkringen  2000 kr
Självriskeliminering för hyrbil  10 000 kr
Ersättning reseförsäkring Marginalen Traveller

Hole-in-one försäkring

Hole-in-one försäkringen ger upp till 2000 kr i ersättning om du spelar golf och slår en Hole-in-one. Du behöver dock ha någon form av bevis för att det inträffade en Hole-in-one som en sekreterare som signerar ditt kort eller klubbens markör.

Bilbärgning och assistans skydd

När du tankar minst 20 liter drivmedel eller 5 kg gas med ditt Marginalen Traveller kort så gäller bärgning och assistans skyddet. Försäkringen ger dig upp till 2000 kr i ersättning vid skada eller när något annat oförutsett sker med din privatbil.

 

Tilläggsförsäkringar

Som vi nämnt tidigare finns det även försäkringar som inte ingår med kortet, dessa kallas tilläggsförsäkringar. Marginalen Traveller har ett betalskydd och ”Stop Service” som tilläggsval.

Betalskydd

Betalskyddet ersätter dig vid förlorad inkomst på grund av arbetslöshet eller om du blir sjukskriven. Kostnaden för skyddet är 0,80 % av din utnyttjade kredit varje månaden. Vem som helst kan dock inte skaffa denna försäkring utan du måste uppfylla dessa krav:

  • Är mellan 18-64 år
  • Äger ett Marginalen Traveller eller Gold kort
  • Folkbokförd i Sverige och kan få sjukpenning via försäkringskassan
  • Just nu är fullt arbetsför (utför ditt jobb utan hinder)
  • Ej haft ersättning för sjukdom eller olycka mer än 30 dagar i rad under senaste 360 dagarna.
  • Har tillsvidareanställning (minst 17 timmar/vecka) eller egenföretagare (haft någon av dessa i minst 6 månader)

 

Ersättningen är också en procentsats på ditt utnyttjade kreditutrymme. Om du är antingen arbetslös (ofrivilligt) eller helt sjukskriven i mer än 30 dagar i rad får du ersättning på 7 % av den utnyttjade krediten. Detta innebär att du som har en utnyttjad kredit på 20 000 kr en månad får ersättning på 1400 kr.

Du som är fortsatt arbetslös eller sjukskriven i 6 månader i rad får din skuld utlöst av Marginalen (max 100 000 kr). Även du som avlider får din skuld löst men även där är maxbeloppet 100 000 kr.

Stop-Service

Stop Service är Marginalen Traveller skydd för identitets stölder och liknande. Skyddet går ut på att du kan samla din och din familjs mobiler, bankkort och ID-handlingar på samma ställe. Blir något av detta bestulet eller borttappat kan du enkelt spärra det genom Stop Service som är öppet dygnet runt. Du får även professionell hjälp och kostnaden för detta ligger på 369 kr/år.

Reseförsäkring: Ja
Avbeställningsskydd: Ja
Köpskydd: Nej
Prisgaranti: Nej
Allriskförsäkring: Nej
Betalskydd: Ja

Övriga förmåner och funktioner

Läs mer om ytterligare förmåner och funktioner för Marginalen Traveller kreditkort nedan:

Stöd för mobila betalningar

Marginalen Traveller stöder för närvarande de tre populäraste tjänsterna för mobila betalningar, Apple Pay, Google Pay och Samsung Pay. Det innebär att du kan betala med kortet genom både Apple och Android produkter.

Finns det extrakort till Marginalen Traveller

Ja, det går att skaffa ett extrakort till sitt Marginalen Traveller kreditkort. Kostnaden för extrakortet är 0 kr per år, det vill säga att extrakortet är gratis att skaffa.

Ansökningsprocessen

För att ansöka till Marginalen Traveller se till att du uppfyller kraven och följ sedan steg för steg hur du ansöker om kortet.

Grundkrav att uppfylla

För att ansöka om Marginalen Traveller kreditkort måste du:

  • Vara minst 20 år gammal
  • Ha en årsinkomst på minst 120 000 kr
  • Inte ha några betalningsanmärkningar

Ansök

Ansökningsprocessen är enkel och tar cirka 3 minuter att genomföra online.

  1. Klicka dig vidare på "Ansök nu" knappen till Marginalen Travellers ansökningsformulär online.
  2. Ange önskat kreditutrymme (upp till 150 000 kr).
  3. Fyll i dina personuppgifter.
  4. Signera ansökan med Bank-ID.
  5. Vänta på svar (vanligtvis inom några dagar).
  6. Om godkänd, vänta på att kortet skickas hem till dig (inom några dagar).
  7. Aktivera och börja använda ditt nya Marginalen Traveller kort.

Omdömen om Marginalen Traveller

Vi har samlat både vårt egna omdöme på Traveller kreditkortet från Marginalen Bank och kundernas omdömen.

Vårt omdöme

Vi har gett Marginalen Traveller ett omdöme på 4 av 5 i vår recension. Först och främst anser vi att kortet har ett bra bonussystem som ger 1 poäng per 7 kronor du spenderar och har en bonusnivå på runt 0,7 %. Samtidigt är kortet attraktivt för resenärer på grund av den omfattande reseförsäkringen och den höga kreditgränsen. Det som drar ner på vårt betyg är dock månadsavgiften på 33 kr som tillkommer efter de första tre månaderna och den relativt höga uttagsavgiften.

Kundernas omdömen

Marginalen Bank som står bakom Traveller kreditkortet har 326 omdömen på Trustpilot med ett snittbetyg på 2,6/5. Jämfört med andra banker är det inte ett särskilt lågt betyg och anledningen till det är att banker ofta har missnöjda kunder inom lån. Därför är genomsnittbetyget inte så rättvisande då det avser alla Marginalen Banks kunder som även använd andra tjänster än deras kreditkort.

Vi har kollat igenom omdömen för just Traveller kreditkortet och de omdömena har gett höga betyg. De påpekar att reseförsäkringen och bonuspoängen gör det till ett bra kort för resor, samtidigt som det låga valutapåslaget är ett extra reseförmån.

Marginalen Bank omdömen


Kundtjänst och kontakt

Marginalen Bank erbjuder flera kontaktvägar för sina kunder:

  • E-post: [email protected]
  • Telefon: 0771 717 710
  • Kundforum: Tillgängligt på Marginalens hemsida för vanliga frågor
  • Chat: Finns på hemsidan under öppettider

Kundtjänstens öppettider:

  • Måndag-fredag: 08:00 – 20:00
  • Lördag-söndag: 08:00 – 17:00

Marginalen Bank har en spärrservice som är öppen dygnet runt på 0771-717 710 för att spärra förlorade eller stulna kort.

Marginalen mina sidor

Kunder kan logga in på ”Mina sidor” via Marginalens hemsida eller mobilapp för att:

  • Se transaktioner och saldo
  • Betala fakturor
  • Ansöka om höjd kreditgräns
  • Spärra och öppna kort
  • Chatta med kundservice

 

Mobilappen ”Marginalen Bank” är tillgänglig för både iOS och Android och erbjuder samma funktioner som webbversionen av Mina sidor. Det kan vara smidigt att ladda ner appen för att enklare och snabbare få tillgång till dessa funktioner.

Kontaktuppgifter

Företagsnamn: Marginalen Bank Bankaktiebolag
Organisationsnummer: 5164060807
Adress: Box 26134
Postnummer: 100 41
Ort: Stockholm
E-mail: [email protected]
Telefonnummer: 0771 717 710

Öppettider

Måndag: 08:00 - 20:00
Tisdag: 08:00 - 20:00
Onsdag: 08:00 - 20:00
Torsdag: 08:00 - 20:00
Fredag: 08:00 - 20:00
Lördag: 08:00 - 17:00
Söndag: 08:00 - 17:00
Skriven och granskad av:
Oliver Ivanovic
Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och innehållsansvarig på Kreditio. Oliver har över 5 års erfarenhet av att testa och recensera kreditkort. Han granskar och uppdaterar innehållet på hemsidan dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2024-10-16

Oliver Ivanovic på LinkedIn

Andra liknande kreditkort

Coop Mastercard
Coop Mastercard
Klarnakortet
Klarnakortet
American Express Blue Cashback
American Express Blue Cashback