Hoppa till innehåll
Everydaycard

Everydaycard

maj 4, 2024

Ett kreditkort med bonus på allt du handlar med kortet. Samtidigt är kreditvillkoren schyssta och det ingår ett flertal försäkringar gratis.

Sammanfattning

Ett kort med mycket hög bonus som samtidigt är ett av kreditkorten med lägst ränta. Fördelarna är just den låga räntan och bonusen men även de många försäkringarna som ingår och de schyssta kreditvillkoren. Sammanfattningsvis ett mycket bra kreditkort som har allt du kan tänka dig.

Bonus

Försäkringar

Kreditvillkor

Avgifter


Recension Everydaycard

Ett mycket omtalat kort på grund av sina förmåner som sticker ut från storbankernas kreditkort. Vi ska nu ta reda på om det verkligen är ett bättre alternativ och i så fall hur du går tillväga för att skaffa kortet!

Bilder från ansökan
Everydaycard ansökan skärmdump

Kreditvillkor

Everydaycard har en av de lägsta räntorna just nu och den ligger på 14,05 %. Kortet har dessutom 55 räntefria dagar och du har en kreditgräns på upp till 100 000 kr. Beroende på din kreditvärdighet sätts ditt kreditutrymme vilket innebär att alla dock inte kommer från en kreditgräns på 100 000 kr. Generellt sett mycket bra kreditvillkor jämfört med andra kreditkort.

Maxkredit: 100 000 kr
Kreditränta: 14,05 %
Effektiv ränta 18,82 %
Räntefri period: 55 dagar

Avgifter

Första året är årsavgiften gratis vilket innebär att du kan testa kortet utan årsavgift i ett helt år innan du behöver betala något. Är du nöjd med kortet och vill ha kvar det efter första året ligger årsavgiften då på 195 kr vilket är relativt lågt.

Uttagsavgiften på 2 % är något lägre än vad andra kreditkort har men det finns dock en minsta avgift på 40 kr vilket kan göra små kontantuttag mycket dyra. Valutapåslaget är 1,55 % vilket också är något lägre än snittet som är 2 %. Utöver detta är det gratis aviseringsavgift om du väljer e-faktura men annars kostar pappersfakturan 19 kr/faktura.

Årskostnad: 0 kr (195 kr efter år 1)
Uttagsavgift: 2 % (minst 40 kr)
Valutapåslag: 1,55 %
Aviaavgift: 19 kr (0 kr e-faktura)
Påminnelseavgift: 60 kr
Förseningsavgift: 125 kr
Övertrasseringsavgift: 125 kr

Bonus

Du får bonus på alla köp du genomför med kortet vilket är en av kortets främsta förmåner. Dock får du inte bonus på spel, kontantuttag, valutaköp och överföringar.

Hur mycket bonus du samlar beror dock på hur mycket du spenderar och vilket slags köp du genomför. Vi förklarar bonussystemet nedan:

 • Matbutiker och tankstationer – 1 % bonus
 • Totala köp under 19 999 kr per bonusperiod – 0,5 % på övriga köp
 • Totala köp över 19 999 kr per bonusperiod – 1 % på övriga köp

 

En bonusperiod är 6 månader (maj-oktober samt november-april) och spenderar du över 20 000 kr under dessa 6 månader och alltså runt 3333 kr per månad får du 1 % på alla övriga köp också. De allra flesta spenderar denna summa på ett halvår och därför kan man säga att kortet ger dig 1 % bonus på alla köp.

Samla mer poäng genom extrakort

Genom att ge ut ett extrakort till en vän eller familjemedlem kan du även få bonus på deras köp med kortet. Dock kostar detta 75/år men extrakortet behöver endast användas för att spendera 7500 kr för att avgiften ska täckas av bonusen.

Erbjudanden

Kortet ger dig även tillfälliga erbjudanden som kan vara riktigt bra. Det gäller bara att hålla koll på vilka erbjudanden som är aktiva och se till att utnyttja de tillfullo. Nedan kommer exempel på erbjudanden under början av 2023:

 • 15 öre/liter tankad i rabatt hos Preem (samma som de flesta bensinkorten)
 • 60 % rabatt hos Storytel
 • Upp till 6 % cashback hos hotels.com
 • 10 % rabatt och förmåner hos Hertz
 • Minst 800 kr rabatt på bokningar hos Apollo
 • Upp till 10 % rabatt på booking.com
 • Upp till 20 % rabatt hos Best Western Hotels
 • 15 % rabatt på presentkort hos Greatdays
 • 15 % rabatt hos Interflora
Bonus: 1 % på alla köp
Concierge: -
Flyglounger: -
Kategori: Vardagskort

För & Nackdelar

 • Bonus på alla köp
 • Reseförsäkring ingår
 • Allriskförsäkring + leveransskydd
 • Årsavgift efter första året
 • Dålig kundservice

Försäkringar

En av kortets många förmåner är dess försäkringar. Självklart ingår först en kompletterande reseförsäkring med bra täckning och höga ersättningsnivåer. Utöver reseförsäkringen ingår även allriskförsäkring, leveransskydd, hole-in-one försäkring och stöldskydd efter kontantuttag. Helt klart många försäkringar som ingår, vilket är imponerande för ett kort som har såpass låg årsavgift.

Kompletterande reseförsäkring

Om en resa betalats till minst 75 % med ditt Everydaycard så ingår en kompletterande reseförsäkring helt gratis. Skydden i den kompletterande reseförsäkringen täcker inte bara dig som kortinnehavare utan även din familj vilket inkluderar partner och barn under 23 år.

I listan nedan har vi samlat alla skydd som försäkringen har och vilken ersättning du får:

 • Avbeställningsskydd – 20 000 kr/person och 60 000 kr/kort
 • Resestartskydd – 10 000 kr/kort
 • Missat anslutningsflyg – 10 000 kr/kort
 • Försenat transportmedel avresa över 4 timmar – 600 kr/person och 3000 kr/kort
 • Bagageförsening – 1500 kr/person och 6000 kr/kort
 • Dödsfall – 100 000 kr/person
 • Medicinsk invaliditet – 200 000 kr/person
 • Ansvarsskydd för personskada – 5 000 000 kr/person
 • Ansvarsskydd för sakskada – 1 000 000 kr/person
 • Överfallsskydd – 500 000 kr/skada
 • Självriskskydd hem och bilförsäkring – 10 000 kr/skada
 • Självriskskydd hyrbil – 10 000 kr/skada

 

Självriskskydd bärgning och assistans

När du tankat minst 20 liter med ditt Everydaycard får du i 60 dagar framöver detta skyddet. Under dessa dagar så täcks självrisken upp till 3000 kr om du skulle bli i behov av bärning eller assistans vilket aktiverar din bilförsäkring.

Allriskförsäkring

På hemelektronik och hushållsmaskiner över 1000 kr som köps med ditt Everydaycard har du en allriskförsäkring. Skulle dessa produkter bli utsatta för oförutsedd skada eller stöld kan du då få ersättning.

Leveransförsäkring

Vid handel online där du betalar med kortet helt och varan har ett minsta värde på 1000 kr ingår en leveransförsäkring. Leveransförsäkringen ger dig skydd under leveransen från att du köper en vara online tills att den anländer hos dig. Vid skada eller stöld har du rätt till ersättning.

Hole-in-one försäkring

Om du slår en hole-in-one och betalat green-fe med kortet så har du rätt till ersättning. Ersättningen på 2000 kr är tänkt till att täcka de kostnader du får för att köpa Champagne till sällskapet vilket är en tradition när man slår en hole-in-one.

Stöldskydd för kontantuttag

Skulle du bli rånad på kontanter du tagit ut från kortet inom 2 timmar från kontantuttaget har du rätt till 6000 kr i ersättning. Ett uppmuntrade skydd om du skulle ha otur och bli utsatt för ett rån.


 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Prisgaranti

Vad tycker kunderna?

Everydaycard har endast 7 omdömen på Trustpilot och baserat på dessa omdöme har de fått ett betyg på 2,4/5 i betyg. En del av recensionerna handlar dock om att personer blivit nekade kortet vilket beror på deras dåliga ekonomi och därför förtjänar kortet inte alla negativa omdömen. Utöver detta så lyfts kundservicen fram som en stor nackdel och bonusen och cashbacken som en stor fördel.

Krav för kortet

 • Minst 18 år
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Regelbunden taxerad inkomst

Ansök och skaffa Everydaycard

Tid som behövs: 5 minuter.

Ansök så här:

 1. Hitta ansökan

  Klicka dig vidare till Everydaycards ansökningsformulär. Där behöver du först identifiera dig med Bank-ID och kan sedan fylla i ansökan och skicka iväg den.

 2. Få svar

  Att få svar på dessa ansökningar brukar gå fort och du får då ett svar på om du blev godkänd eller inte. Blev du inte godkänd beror det troligen på att du har betalningsanmärkningar eller ingen fast inkomst.

 3. Få hem kortet

  Blev du godkänd kan du slappna av och vänta på att kortet skickas hem till dig inom en vecka.

Betalningsalternativ

Det finns många olika alternativ du kan välja på när det kommer till att betala kreditfakturan.

Två betalningsfria månader

2 månader per kalenderår kan du ta ut som betalningsfria, vilket innebär att du inte betalar något alls de månaderna utan först senare. Dock kan dessa månader inte nyttjas i rad utan du måste ha betalat 3 månader i rad innan du kan ta en betalningsfri månad.

Delbetala enskilda köp

I appen kan du enkelt byta köp till delbetalning om summan överstiger 1000 kr. Passande för oväntade större utgifter som du behöver några månader på dig att betala.

Välj delbetalning själv

Du kan också välja själv hur många månader du ska delbetala kreditfakturan under, men som minst behöver du betala 1/36 per månad.

Vanliga frågor

Vad kostar ett extrakort för Everydaycard?

Ett extrakort kostar 75/år och är ett utmärkt sätt för att spara extra bonuspoäng.

Hur mycket kostar Everydaycard?

Första året är kortet gratis men efter det så kostar det 195 kr/år.

Vilka är förmånerna med Everydaycard?

Kortet har massor av förmåner som bland annat hög bonus på alla köp, gratis försäkringar och bra kreditvillkor.

Skriven och granskad av:

Oliver Ivanovic

Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och skribent på Kreditio. Han använder kreditkort själv flitigt och har finans och privatekonomi som intresse sedan länge. Det mesta av innehållet skrivs och granskas av Oliver dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2024-05-04

Oliver Ivanovic på LinkedIn

Populära kreditkort just nu

Resurs World
Resurs World
Danske Bank Guld
Danske Bank Guld
American Express Green Card
American Express Green Card

Kontaktuppgifter

Företagsnamn: Nordea Finans Sverige AB
Organisationsnummer: 5560211475
Adress: Regeringsgatan 42
Postnummer: 103 82
Ort: Stockholm
E-mail: [email protected]
Telefonnummer: 08 402 57 54

Öppetider

Måndag: 09:00 - 17:00
Tisdag: 09:00 - 17:00
Onsdag: 09:00 - 17:00
Torsdag: 09:00 - 17:00
Fredag: 09:00 - 17:00
Lördag: -
Söndag: -