Hoppa till innehåll
Curve Metal

Curve Metal

maj 4, 2024

Curve Metal är ett kort som låter dig använda ett valfritt korts förmåner samtidigt som du får förmåner från Curve kortet. Det finns fyra olika nivåer av kortet och den mest exklusiva nivån är kortet är Metal med en årsavgift på 1800 kr.

Sammanfattning av Curve Metal

Sammanfattningsvis anser vi Curve vara en innovativ och till många fördelaktig tjänst. Metal kortet är en exklusiv version med hög cashback och bra försäkringar som ingår kostnadsfritt. Däremot har kortet en hög årsavgift och därför så är det inte värt att skaffa för alla. Vi på Kreditio rekommenderar endast kortet till dig som spenderar mycket pengar och använder många olika kort samtidigt. Då överväger fördelarna och smidigheten den höga årsavgiften och kortet blir värt det.

 

Bonus

Försäkringar

Kreditvillkor

Avgifter


Kreditio testar Curve Metal

Curve Metal är ett unikt kort som låter dig samla alla dina betalkort på ett och samma ställe. Detta innebär att du kan få dubbla förmåner från både Curve kortet och det debiterade kortet. Vi har testat det för att ta reda på hur bra det är och vilka för- och nackdelar som finns.

Läs hela vårt test och vad vi på Kreditio tycker om kortet nedan!

Bilder från ansökan
Curve Metal kortet skärmdump

Hur fungerar Curve?

Curvekortet är inte som ett vanligt kreditkort eller debetkort utan mer av en tjänst. Du samlar först alla dina kreditkort och debetkort i appen och kan sedan själv välja vilket kort som ska debiteras när du använder Curve kortet. Curve kortet möjliggör alltså att du kan ha alla dina kort samlade i ett kort.

Fördelen är att du snabbt kan byta mellan kortet för att nyttja olika förmåner till olika köp. Men samtidigt får du även förmåner från Curve kortet utöver kortet som debiteras.

Maxkredit: -
Kreditränta: -
Effektiv ränta -
Räntefri period: -

Har kortet några avgifter?

Curve Metal har en årsavgift på €180 vilket i dagsläget 2024 är närmare 2200 kr. Denna avgift får du betala för att kunna samla dina kort och få dessa exklusiva förmåner. Men med tanke på cashbacken på 1 % hos 6 valfria butiker kan du tjäna tillbaka årsavgiften. Du behöver spendera 220 000 kr i dessa 6 butiker för att få tillbaka pengarna för årsavgiften. Men även om du inte får tillbaka hela årsavgiften, kan den sjunka betydligt med cashbacken du samlar in. I slutändan betalar de flesta därför inte så mycket för en bra tjänst där de kan samla sina kort smidigt.

Men kortet har inget valutapåslag alls och fria uttag inom EU upp till €600 per månad. Så om du inte tar ut stora mängder kontanter varje månad kommer du varken behöver betala valutapåslag eller uttagsavgift, vilket är en stor fördel.

Årskostnad: 1800 kr
Uttagsavgift: 0 %
Valutapåslag: 0 %
Aviaavgift: -
Påminnelseavgift: -
Förseningsavgift: -
Övertrasseringsavgift: -

Cashback i 6 valfria butiker

De flesta väljer att skaffa ett Curve Metal kort för att du får välja 6 butiker som du får 1 % cashback hos. Cashbacken gäller på alla köp i butiken, men alla butiker går inte att välja mellan, men det finns många i urvalet. Med Curve Metal blir därmed ditt vanliga betalningskort ett cashback kort som du får tillbaka pengar på.

Bonus: 1 % cashback i 6 valfria butiker
Concierge: Nej
Flyglounger: Nej
Kategori: Vardagskort

För & Nackdelar

 • Reseförsäkring ingår
 • 1 % cashback i 6 butiker
 • Inga valutapåslag eller uttagsavgifter
 • Hög årsavgift
 • Endast cashback i 6 butiker

Reseförsäkring ingår

Till skillnad från andra kort som inte är kreditkort så ingår det en kompletterande reseförsäkring när du skaffar ett Curve Metal. Skydden som ingår är bland annat avbeställningsskydd som är ett viktigt skydd, men du får även ersättning för:

 • Försenat bagage
 • Stöld av personlig egendom
 • Försenat flyg
 • Hyrbilsförsäkring

 


 • Reseförsäkring
 • Avbeställningsskydd
 • Köpskydd
 • Prisgaranti

Kundomdömen på Curve Metal?

Curve har hela 4/5 i betyg hos Trustpilot baserat på runt 10 000 omdömen. Med andra ord så har de mycket nöjda kunder som testat kortet. Fördelarna som kortinnehavarna lyfter fram är att du enkelt kan samla alla dina kort på ett och samma ställe. Utöver detta så påpekas cashbacken som en stor fördel och ett enkelt sätt att spara pengar på.

Däremot så är inte alla kortinnehavare nöjda och det finns en del dåliga omdömen även. Främst så påpekas det att kundservicen inte är tillfredsställande och agerar inte vid problem.

Sammanfattningsvis verkar tjänsten och förmånerna vara omtyckta av kunderna, men service är sämre vid behov av hjälp.

Krav för kortet

 • Över 18 år
 • Tillåter betalningsanmärkningar
 • Ingen specifik inkomst krävs

Hur skaffar du Curve Metal?

Tid som behövs: 5 minuter.

Gör detta

 1. Ladda ner appen

  Klicka dig vidare från oss till Curve och ladda ner deras app. Där beställer du hem Curve Metal kortet och kan även se de andra versionerna som finns i kortserien.

 2. Registrera kort

  Lägg in dina betal och kreditkort i appen som du använder.

 3. Betala och få förmåner

  Sedan behöver du bara välja vilket kort som ska vara aktivt och börja betala. Då debiteras pengar från det aktiva kortet och du får förmåner från både Metal kortet och ditt valda kort i appen.

Vanliga frågor

Är Curve Metal kortet värt det?

Om Metal kortet är värt det eller inte beror på din situation. Du behöver spendera en hel del pengar och ha nytta av cashbacken i de valda butikerna för att kunna tjäna tillbaka årsavgiften. Det kan även vara värt det om du använder många olika kort för olika slags köp, för att maximera förmånerna. Curve appen gör detta enkelt och sparar mycket tid åt dig.

Vad är fördelen med Curve?

Det som gör Curve unikt är att du kan samla alla dina betalningskort i en och samma app. Sedan kan du med endast ett knapptryck välja vilket kort som ska debiteras, perfekt för dig som har många olika kort.

Vilka är nackdelarna med kortet?

Nackdelen är att den höga årsavgiften kräver att du har stora utgifter för att kortet ska löna sig.

Har Curve Metal mobilbetalning?

Ja, det finns Google-, Samsung- och Apple Pay.

Skriven och granskad av:

Oliver Ivanovic

Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och skribent på Kreditio. Han använder kreditkort själv flitigt och har finans och privatekonomi som intresse sedan länge. Det mesta av innehållet skrivs och granskas av Oliver dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2024-05-04

Oliver Ivanovic på LinkedIn

Populära kreditkort just nu

Revolut Premium
Revolut Premium
American Express Centurion
American Express Centurion
Mazdakortet
Mazdakortet

Kontaktuppgifter

Företagsnamn: Curve OS Ltd
Organisationsnummer: 09523903
Adress: 1-10 Praed Mews
Postnummer: -
Ort: London
E-mail: [email protected]
Telefonnummer: +44 20 3322 2585

Öppetider

Måndag: 08:00 - 17:00
Tisdag: 08:00 - 17:00
Onsdag: 08:00 - 17:00
Torsdag: 08:00 - 17:00
Fredag: 08:00 - 17:00
Lördag: -
Söndag: -