Hoppa till innehåll
Kreditio.se » Apple Card

Apple Card

Apple Card

Apple lanserade för ett tag sedan Apple Card tillsammans med Goldman Sachs och Mastercard. Men kortet är fortfarande bara tillgängligt i USA och det verkar inte komma till Sverige på ett bra tag.

Vad är Apple Card

Apple Card är ett Mastercard kreditkort från Apple som är till för dig som Apple användare. Det som gör att kortet sticker ut är att det är ett kreditkort med cashback på upp till 3 %. Du får 3 % på alla köp hos Apple, 2 % på alla köp med Apple Pay på mobilen och annars 1 % om du gör köpen med kortet. Samtidigt har kortet ingen årsavgift alls vilket gör att det klassas som ett gratis kreditkort.

Ansök om kortet

Du som bor i Sverige kan inte ansöka om kortet utan det är endast tillgängligt för personer i USA. Ansökningsprocessen är mycket smidig och sker genom Wallet appen i din Iphone på några minuter. Du får direkt svar på din ansökan och kan lägga in kortet i mobilen och använda det för Apple Pay några minuter senare.

Vem bör skaffa kortet?

Kortet är utformat för dig som gillar Apple produkter och vill få cashback på dessa.

Dessutom är kortet perfekt för dig som gillar att betala med mobilen och vill slippa fysiska kort. Då kortet belönar dig som använder Apple Pay med extra hög cashback. Handlar du dock på butiker som inte accepterar Apple Pay kommer du inte kunna utnyttja kortet till fullo.

  • Du som vill få cashback på Apple produkter
  • Vill betala smidigt med mobilen
  • Du som handlar på ställen som accepterar Apple Pay

Vem borde avstå från kortet

Det är främst du som inte använder Apple produkter utan brukar köpa Android produkter som bör avstå från kortet. Du kommer inte kunna utnyttja den främsta förmånen som är cashbacken på Apple produkter.

Som sagt är kortet heller inte förmånligt för dig som handlar på butiker där Apple Pay inte fungerar. Dock börjar allt fler butiker acceptera Apple Pay och det kommer troligen snart inte vara ett problem längre därför.

Spenderar du mycket inom särskilda slags köp på en daglig basis finns det nog bättre alternativ. Då bör du antagligen välja ett kort som ger dig specifika förmåner på just dessa köpen. Som till exempel matkort ger hög bonus på matinköp och bensinkort ger rabatt på tankning.

  • Du som inte köper Apple produkter
  • Du som handlar ofta där Apple Pay inte accepteras
  • Om du spenderar mycket på särskilda kategorier (finns bättre alternativ för dig i så fall)