Hoppa till innehåll

Curve Metal recension

Curve Metal är ett kort som låter dig använda ett valfritt korts förmåner samtidigt som du får förmåner från Curve kortet. Det finns fyra olika nivåer av kortet och den mest exklusiva nivån är kortet är Metal med en årsavgift på 1800 kr.

Sammanfattning av Curve Metal

Sammanfattningsvis anser vi Curve vara en innovativ och till många fördelaktig tjänst. Metal kortet är en exklusiv version med hög cashback och bra försäkringar som ingår kostnadsfritt. Däremot har kortet en hög årsavgift och därför så är det inte värt att skaffa för alla. Vi på Kreditio rekommenderar endast kortet till dig som spenderar mycket pengar och använder många olika kort samtidigt. Då överväger fördelarna och smidigheten den höga årsavgiften och kortet blir värt det.

 

Bonus & förmåner
85
Försäkringar
70
Avgifter
70

Fördelar

  • Reseförsäkring ingår
  • 1 % cashback i 6 butiker
  • Inga valutapåslag eller uttagsavgifter

Nackdelar

  • Hög årsavgift
  • Endast cashback i 6 butiker

Ansökningskrav

Ålderskrav: -
Inkomstkrav: -
Bilder från ansökan
Curve Metal kortet skärmdump

Kortdetaljer

Blippfunktion: Nej
Apple Pay: Nej
Google Pay: Nej
Samsung Pay: Nej
Kortkategori: Vardagskort
Bonus: 1 % cashback i 6 valfria butiker
Lounge Access: Ja
Concierge service: Ja

Avgifter och kortvillkor

Hur fungerar Curve?

Curvekortet är inte som ett vanligt kreditkort eller debetkort utan mer av en tjänst. Du samlar först alla dina kreditkort och debetkort i appen och kan sedan själv välja vilket kort som ska debiteras när du använder Curve kortet. Curve kortet möjliggör alltså att du kan ha alla dina kort samlade i ett kort.

Fördelen är att du snabbt kan byta mellan kortet för att nyttja olika förmåner till olika köp. Men samtidigt får du även förmåner från Curve kortet utöver kortet som debiteras.

Har kortet några avgifter?

Curve Metal har en årsavgift på €180 vilket i dagsläget 2024 är närmare 2200 kr. Denna avgift får du betala för att kunna samla dina kort och få dessa exklusiva förmåner. Men med tanke på cashbacken på 1 % hos 6 valfria butiker kan du tjäna tillbaka årsavgiften. Du behöver spendera 220 000 kr i dessa 6 butiker för att få tillbaka pengarna för årsavgiften. Men även om du inte får tillbaka hela årsavgiften, kan den sjunka betydligt med cashbacken du samlar in. I slutändan betalar de flesta därför inte så mycket för en bra tjänst där de kan samla sina kort smidigt.

Men kortet har inget valutapåslag alls och fria uttag inom EU upp till €600 per månad. Så om du inte tar ut stora mängder kontanter varje månad kommer du varken behöver betala valutapåslag eller uttagsavgift, vilket är en stor fördel.

Maxkredit -
Räntefri period -
Kreditränta -
Effektiv ränta -
Minsta månadsbetalning
Årsavgift 1800 kr
Uttagsavgift 0 %
Valutapåslag 0 %
Aviaavgift -
Påminnelseavgift -
Förseningsavgift -
Övertrasseringsavgift -

Cashback i 6 valfria butiker

De flesta väljer att skaffa ett Curve Metal kort för att du får välja 6 butiker som du får 1 % cashback hos. Cashbacken gäller på alla köp i butiken, men alla butiker går inte att välja mellan, men det finns många i urvalet. Med Curve Metal blir därmed ditt vanliga betalningskort ett cashback kort som du får tillbaka pengar på.


Reseförsäkring ingår

Till skillnad från andra kort som inte är kreditkort så ingår det en kompletterande reseförsäkring när du skaffar ett Curve Metal. Skydden som ingår är bland annat avbeställningsskydd som är ett viktigt skydd, men du får även ersättning för:

  • Försenat bagage
  • Stöld av personlig egendom
  • Försenat flyg
  • Hyrbilsförsäkring

 

Reseförsäkring: Ja
Avbeställningsskydd: Ja
Köpskydd: Nej
Prisgaranti: Nej
Allriskförsäkring: Nej
Betalskydd: Nej

Hur skaffar du Curve Metal?

Tid som behövs: 5 minuter.

Gör detta

  1. Ladda ner appen

    Klicka dig vidare från oss till Curve och ladda ner deras app. Där beställer du hem Curve Metal kortet och kan även se de andra versionerna som finns i kortserien.

  2. Registrera kort

    Lägg in dina betal och kreditkort i appen som du använder.

  3. Betala och få förmåner

    Sedan behöver du bara välja vilket kort som ska vara aktivt och börja betala. Då debiteras pengar från det aktiva kortet och du får förmåner från både Metal kortet och ditt valda kort i appen.

Vanliga frågor

Är Curve Metal kortet värt det?

Om Metal kortet är värt det eller inte beror på din situation. Du behöver spendera en hel del pengar och ha nytta av cashbacken i de valda butikerna för att kunna tjäna tillbaka årsavgiften. Det kan även vara värt det om du använder många olika kort för olika slags köp, för att maximera förmånerna. Curve appen gör detta enkelt och sparar mycket tid åt dig.

Vad är fördelen med Curve?

Det som gör Curve unikt är att du kan samla alla dina betalningskort i en och samma app. Sedan kan du med endast ett knapptryck välja vilket kort som ska debiteras, perfekt för dig som har många olika kort.

Vilka är nackdelarna med kortet?

Nackdelen är att den höga årsavgiften kräver att du har stora utgifter för att kortet ska löna sig.

Har Curve Metal mobilbetalning?

Ja, det finns Google-, Samsung- och Apple Pay.


Kundtjänst och kontakt

Kontaktuppgifter

Företagsnamn: Curve OS Ltd
Organisationsnummer: 09523903
Adress: 1-10 Praed Mews
Postnummer: -
Ort: London
E-mail: [email protected]
Telefonnummer: +44 20 3322 2585

Öppettider

Måndag: 08:00 - 17:00
Tisdag: 08:00 - 17:00
Onsdag: 08:00 - 17:00
Torsdag: 08:00 - 17:00
Fredag: 08:00 - 17:00
Lördag: -
Söndag: -
Skriven och granskad av:
Oliver Ivanovic
Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och innehållsansvarig på Kreditio. Oliver har över 5 års erfarenhet av att testa och recensera kreditkort. Han granskar och uppdaterar innehållet på hemsidan dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2024-09-02

Oliver Ivanovic på LinkedIn

Andra liknande kreditkort

Komplett kreditkort
Komplett kreditkort
PFC kort
PFC kort
Revolut Standard
Revolut Standard