Hoppa till innehåll

Klarnakortet recension

Klarnakortet är ett debetkort som på många sätt liknar ett kreditkort då du kan välja att betala senare via Klarna flexibelt. Det har blivit populärt det senaste i takt med att Klarna växt.

Sammanfattning av Klarna kortet

Klarnakortet är ett debetkort som ger dig alternativet att skjuta upp betalningen. Årsavgiften är 0 kr och det är även årsavgiften. Det ingår även en kompletterande reseförsäkring, vilket är ovanligt för debetkort utan årsavgift. Nackdelen med kortet är att det inte går att ta ut pengar och avsaknaden av bonussystem.

Försäkringar
75
Avgifter
100

Fördelar

  • Flexibel betalning via Klarna
  • Reseförsäkring ingår
  • Inget valutapåslag

Nackdelar

  • Inget bonussystem
  • Dåliga omdömen

Ansökningskrav

Bilder från ansökan
Klarnakortet ansökan skärmdump

Kortdetaljer

Blippfunktion: Nej
Apple Pay: Nej
Google Pay: Nej
Samsung Pay: Nej
Kortkategori: Vardagskort med flexibel betalning
Bonus: Ingen bonus
Lounge Access: Ja
Concierge service: Ja

Avgifter och kortvillkor

Skjut fram betalningar med Klarna

Som sagt kan kortet liknas vid ett kreditkort då det ger dig möjligheten till flexibel betalning. Dock då har du inget riktigt kreditutrymme och därför finns det heller inga kreditvillkor för kortet i sig. Tyvärr ingår inte heller majoriteten av de förmåner som ett kreditkort har utan endast en reseförsäkring.

Klarnakortet har låga avgifter

Avgifterna för själva kortet i sig är helt borttagna. Det finns ingen avgift för att ha kortet eller skaffa kortet då årsavgiften är 0 kr. Valutapåslaget är också helt borttaget (0 %) vilket gör det till ett förmånligt kort att ta med när du reser. Dock går det inte att ta ut pengar med kortet, vilket är en stor nackdel för dig som är utomlands ofta då det där ofta krävs kontanter för vissa köp.

Avgifterna är en fördel med kortet och mycket låga men beroende på om du väljer att betala senare med Klarnas funktioner kan avgifterna bli högre.

 

Maxkredit -
Räntefri period -
Kreditränta -
Effektiv ränta -
Minsta månadsbetalning
Årsavgift 0 kr
Uttagsavgift 0 %
Valutapåslag 0 %
Aviaavgift -
Påminnelseavgift -
Förseningsavgift -
Övertrasseringsavgift -

Rabatter och erbjudanden

Det ingår inget traditionellt bonussystem och du får ingen cashback med kortet. Genom appen går det dock att hitta deals och rabatter. Främst är det rabattkuponger hos relativt välkända företag du får tillgång till. Vilket kan vara mycket förmånligt om det utnyttjas flitigt och du håller koll på vilka erbjudanden som är aktiva ständigt.

Rabatter som dessa anses däremot vara sämre än ett bonussystem generellt sett. Då du behöver anstränga dig mer och du kan endast spara pengar i vissa särskilda butiker. Men för att vara ett debetkort så är det en bra förmån.

Alla fördelar med kortet

  • Spåra betalningar i appen
  • Räntefritt en period
  • Ingen påverkan på kreditvärdigheten
  • Kostnadsfri reseförsäkring
  • Ingen årsavgift

 


Kompletterande reseförsäkring ingår

En kompletterande reseförsäkring är något som brukar ingå i kreditkort men inte när det kommer till debetkort och speciellt inte de utan årsavgift. Trots detta ingår en kompletterande reseförsäkring i Klarnakortet vilket är en fördel.

Försäkringen täcker dig samt familj och även upp till 3 vänner som följer med på resan. Tyvärr så ingen det inte så många skydd i reseförsäkringen men det finns avbeställningsskydd och ersättning för förseningar vilket är de viktigaste skydden. För familjemedlemmar gäller också skydden när de reser ensamma om resan har betalats med ditt Klarnakort.

Vi har samlat alla skydd nedan:

  • Bagageförsening ger ersättning (utresa)
  • Avbeställningsskydd
  • Försening av transportmedel ger ersättning efter 4 timmar

 

Reseförsäkring: Ja
Avbeställningsskydd: Nej
Köpskydd: Nej
Prisgaranti: Nej
Allriskförsäkring: Nej
Betalskydd: Nej

Skaffa Klarnakortet nu

Tid som behövs: 5 minuter.

Ansök så här:

  1. Skicka iväg ansökan

    Legitimera dig med personnummer och Bank-ID för att påbörja ansökan. Själva ansökningen går snabbt att göra och du följer bara ett par steg.

  2. Granskas

    Efter du skickat iväg ansökan blir du granskad av Klarna. Klarnakortet är inte ett kreditkort och därför brukar kraven inte vara särskilt höga. Men trots detta finns det en hel del omdömen kring missnöjda kunder som blivit nekade.

  3. Få hem kortet

    Har du tur så uppfyller du kraven och får kortet hemskickat snart till dig.

Betala med Klarnakortet

Fokuset kring detta kort ligger på att erbjuda flexibel och smidig betalning i vardagen. Vilket möjliggörs med både Klarna funktioner och moderna betalningsalternativ.

Välj betalningssätt

Med Klarnakortet kan du välja mellan 3 olika betalningssätt:

  • Betala direkt
  • Betala senare
  • Samla alla köp på månadsfaktura

Det vanligaste är att man betalar direkt och det bör du göra med de flesta köpen. Är du i behov av att betala senare finns även det alternativet och betalar du inom 30 dagar är det kostnadsfritt. Delar du upp köpen över längre period kan det dock snabbt bli dyrt och därför bör du alltid betala inom de första 30 dagarna.

Mycket likt ett kreditkort kan du även samla alla köp på en månadsfaktura. Varje månad den 15:e så får du då en faktura skickad till dig. Genom att välja autogiro här kan du se till att du alltid betalar fakturan i tid.

Betala med mobilen

En modernare betalningsfunktion som kortet har är även att du kan betala med mobilen eller andra wearables. Det går att koppla kortet till Apple, Google, Samsung eller Fitbit Pay, vilket gör att du kan betala med de flesta mobiler och andra

Frågor och svar

Hur fungerar Klarnakortet?

Det är ett debetkort som samtidigt ger dig möjligheten att skjuta på betalningar via Klarna, vilket gör att det liknar ett kreditkort.

Vilka olika betalningsalternativ ger Klarnakortet?

Du väljer mellan att betala direkt dina köp, betala senare vilket är kostnadsfritt inom 30 dagar eller att samla alla köp på en månadsfaktura.

Vilka förmåner och fördelar har kortet?

Den största fördelen är de flexibla betalningsalternativen men inte långt efter ligger även de låga avgifterna. När det kommer till förmåner så finns det en gratis reseförsäkring samt rabatter.


Kundtjänst och kontakt

Kontaktuppgifter

Företagsnamn: Klarna Bank AB
Organisationsnummer: 5567370431
Adress: Sveavägen 46
Postnummer: 111 34
Ort: Stockholm
E-mail: 08 120 120 10
Telefonnummer: Chatt via hemsidan

Öppettider

Måndag: 08:00 – 22:00
Tisdag: 08:00 – 22:00
Onsdag: 08:00 – 22:00
Torsdag: 08:00 – 22:00
Fredag: 08:00 – 22:00
Lördag: 10:00 – 17:00
Söndag: 10:00 – 17:00
Skriven och granskad av:
Oliver Ivanovic
Oliver Ivanovic

Oliver är medgrundare och innehållsansvarig på Kreditio. Oliver har över 5 års erfarenhet av att testa och recensera kreditkort. Han granskar och uppdaterar innehållet på hemsidan dagligen.

Läs mer om Oliver

Uppdaterad senast 2024-09-02

Oliver Ivanovic på LinkedIn

Andra liknande kreditkort

Swedbank Mastercard Kreditkort
Swedbank Mastercard
Coop Mastercard
Coop Mastercard
Ingo Mastercard
Ingo Mastercard