Hoppa till innehåll
Kreditio.se » Kreditkort via fackförbund

Kreditkort via fackförbund

kreditkort via fackförbund

Många fackförbund ger ut kreditkort i samarbete med en kortutgivare som är tillgängliga för fackmedlemmar. Dessa kort skiljer sig lite från andra kreditkort och ger ofta lite speciella förmåner. Men hur bra är dessa kort och är det bättre med ett vanligt kreditkort?

Vad är ett kreditkort från ett fackförbund?

Precis som det låter är det när ett fackförbund har ett eget kreditkort. De ger dock inte ut kreditkort själva utan har ett samarbete med en bank eller kortutgivare som utfärdar korten.

Många är med i ett fackförbund men det är färre som vet att de ofta har tillgång till kreditkort via fackförbundet. Se till att du inte gör samma misstag och kolla om ditt fackförbund har ett kreditkort till medlemmarna.

Skillnad mot ett vanligt kreditkort

Skillnaden mellan ett kreditkort från ett fackförbund och ett vanligt kreditkort är främst förmånerna. Du får ofta rabatter och erbjudanden hos välkända butiker istället för bonus. Vilket kan vara förmånligt då rabatterna är betydligt större än bonusnivån brukar vara. Men samtidigt gäller rabatterna endast på vissa särskilda butiker och därför behöver du anpassa handlingen utefter rabatterna för att kunna nyttja dem.

Du behöver också vara medlem i fackförbundet för att få ansöka om kreditkortet. Vanligtvis brukar det inte finnas några sådana krav, utan endast krav på din ekonomi och ålder.

Exempel på kreditkort via fackförbund

I listan nedan hittar du exempel på populära fackförbund och deras kreditkort:

  • LO: LO Mervärde
  • Kommunal: Kommunalkortet Mastercard
  • GS-facket: GS-kortet
  • Fastighetsanställdas: Fastighetskortet
  • IF Metall: IF Metallkortet
  • Seko: Seko Kortet

Jämför mot alternativ

Innan du skaffar kreditkortet som ditt fackförbund ger ut för att det ser bra ut så bör du jämföra mot alternativ. Det finns nämligen väldigt många kreditkort i Sverige och troligen finns det ett nischat kreditkort som passar dig bäst.

Fördelen med att det finns så många kreditkort är att du kan hitta ett som verkligen uppfyller det du behov. Till exempel kan du skaffa ett kort med bonus på matinköp om du har en stor familj och därför stora matutgifter. Eller ett kort som ger dig drivmedelsrabatt om du pendlar långt fram och tillbaka från jobbet.

Se alltså till att du har koll på alternativen innan du tecknar kreditkortet via fackförbundet. Då kan du veta om det håller sig mot de andra kreditkorten och därmed att du gör ett bra beslut.